Ημερίδα για τον Κορινθιακό στο πλαίσιο του Δικτύου Forum Ανάπτυξης

sunenteuksh tupou hmerida korinthou 2017Με κεντρικό  θέμα: «Κορινθιακός: Βιώσιμη Ανάπτυξη ενάντια  μεδουσών και μόλυνσης» ο Δήμος Κορινθίων, o Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ» και η Οργανωτική Επιτροπή του «Δικτύου Forum Ανάπτυξης»  συνδιοργανώνουν στις 9 Οκτωβρίου 2017 συνεδριακή εκδήλωση. Θα πραγματοποιηθεί στις 5.30 το απόγευμα συνεδριακή αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου «Θωμάς Θωμαϊδης»  (Δαμασκηνού 32 Κόρινθος).

Κεντρική ιδέα της διοργάνωσης είναι η αναπτυξιακή προοπτική που μπορεί να αναπτυχθεί μέσα από το δίκτυο των Δήμων που συνδέονται με τον Κορινθιακό. 

«Πρόκειται για μια συνεργασία από την οποία θα δούμε πως μπορούμε να φτάσουμε στην ανάπτυξη. Και αυτό δεν αφορά αποκλειστικά τον Δήμο Κορινθίας, αλλά τους Δήμους που βρέχονται από τον Κορινθιακό» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Τετάρτη ο Αλέξανδρος Πνευματικός δήμαρχος Κορινθίων και πρόσθεσε: «Αφορά όλους τους Δήμους που αποτελούμε ένα δίκτυο τον «Αρίωνα», τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού, ο οποίος έχει σημαντική δραστηριότητα σε θέματα περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έχουν κληθεί να συμμετέχουν πολιτικά πρόσωπα, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων, αλλά και  όλοι οι Δήμαρχοι που συγκροτούν τον «Αρίωνα».

Ο κ. Πνευματικός ανέφερε ότι πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ημερίδα από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς, ιδιαίτερα αν προέρχεται από την ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού. Για το λόγο αυτό απεύθυνε ανοικτό κάλεσμα σε επαγγελματίες και απλούς πολίτες που θα πρέπει να προσέλθουν προκειμένου να ακούσουν  την πραγματική κατάσταση που διαμορφώθηκε το περασμένο καλοκαίρι με την αύξηση των μεδουσών, αλλά και ενδιαφέρουσες προτάσεις   τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια, δεδομένου ότι υπάρχουν επιπτώσεις οι οποίες χρειάζεται να αντιμετωπιστούν.

«Θεωρούμε ότι μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για πολύ σημαντικά πράγματα. Για την Κόρινθο και την ευρύτερη περιοχή» είπε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Γιαλένιος εκδότης του «Συμβούλου Επιχειρήσεων» και υπεύθυνος του   Δικτύου Φόρουμ Ανάπτυξης.

Τόνισε μάλιστα ότι στόχος των διοργανωτών του «Δικτύου Forum Ανάπτυξης» για την προσεχή περίοδο είναι να αναδειχθούν κεντρικές θεματικές ενότητες  που φέρνουν πιο κοντά τις τοπικές κοινωνίες της ευρύτερης περιοχή . Η βασική επιδίωξή τους μπορεί να συνοψιστεί σε ένα τίτλo:  «Συνδέοντας το Δυτικό Άξονα».

Το Δίκτυο Forum Ανάπτυξης διοργανώνει εκδηλώσεις σε συνεργασία με τοπικούς φορείς στον Δυτικό Άξονα της χώρας στις παρακάτω πόλεις: Κόρινθος, Πύργος, Καλαμάτα, Σπάρτη, Τρίπολη, Άργος, Αγρίνιο, Άρτα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, Γιάννενα, Λευκάδα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά.

Στην ημερίδα της Δευτέρας έχουν δηλώσει ότι θα παρευρεθούν και θα κάνουν παρέμβαση μεταξύ άλλων και οι : Γεώργιος  Δέδες  Γ.Γ ΥποδομώνΠελοπίδας Καλλίρης Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κορινθίας , Ιωάννης Ταγκαλέγκας  Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος & Χωροταξίας Στερεάς Ελλάδος, οι Δήμαρχοι Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, Αιγιαλείας Αθανάσιος Παναγόπουλος, Λειβαδέων Γιώτα Πούλου,  Θηβαίων Σπυρίδων Νικολάου, Σικυωνίων Σπυρίδων Σταματόπουλος, Δώριδος Γεώργιος Καπετζάνης, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε Τολωφώνας Παναγιώτης Ζέτος, η αντιδήμαρχος Δ. Δελφών & Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος Λιάνα Πιλάλα, καθώς επίσης εκπρόσωποι από τους Δήμους Δήμος Ναυπακτίας, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, και Βέλου-Βόχας,

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι:  Ολυμπια Οδός, το κατάστημα επίπλων «Απλοπολις» , η  ΔΥΝΑΜΟΧΡΩΜ και η  UNITYPE.

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως ακολούθως:

17:30-18:00  

Προσέλευση-Εγγραφές

18:00-18:45  

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ:

  • Διοργανωτές Ημερίδας
  • Εκπρόσωποι Κυβέρνησης
  • Εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων
  • Εκπρόσωποι Φορέων

18:45-19:30 

Εισηγήσεις:

-  Επαμεινώνδας Χρήστου, Δ/ντης Ερευνών, ΕΛΚΕΘΕ

   Θέμα: Οι μέδουσες στις Ελληνικές θάλασσες

Χαράλαμπος Μιχαλόπουλος

 Γεν. Διευθυντής  της «ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α.»

Θέμα: «Συνεργασία Αναπτυξιακών Εταιρειών για τον Κορινθιακό Κόλπο»

- Νότης Μαρτάκης, Πρόεδρος MTC GROUP

Θέμα : “Κορινθιακή Ριβιέρα, παρουσίαση πρότασης.”

19:30- 20:15

Παρεμβάσεις Δημάρχων

Θέμα: Μπορεί τελικά να ενώσει ο Κορινθιακός;

 

20:15- 20:45

Αιτήματα και προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου

20:45-21:30

Ερωτήσεις-Συζήτηση

Για να παρακολουθήσετε τα βίντεο της Συνέντευξης Τύπου σχετικά με την επικείμενη Ημερίδα ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους :

 


Για εκδήλωση ενδιαφέροντος εδώ

 

Τελευταία Ενημέρωση : Παρασκευή, 06/10/2017

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine