Οι οικογενειακές επιχειρήσεις και η σημαντική συμβολή τους στην οικονομία

oikogeneiakes 1Oι δυσκολίες, τα πλεονεκτήματα και η σημαντική συμβολή των οικογενειακών επιχειρήσεων στην οικονομία επισημάνθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Δυτικής Ελλάδας και του AISEC Πάτρας στο πλαίσιο του 20ου Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2017. Το θέμα ήταν οι οικογενειακές επιχειρήσεις και έγινε προσέγγιση πολλών πτυχών της λειτουργίας τους.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της DUR A.E. Θεόδωρος Δούρος, ο οποίος ανέφερε ότι στην Ελλάδα το 99% των μικρών επιχειρήσεων είναι οικογενειακές και έθιξε το ζήτημα της διάδοχης κατάστασης, το οποίο χαρακτήρισε από τα πιο δύσκολα. Όπως επεσήμανε, το 85% των οικογενειακών επιχειρήσεων το θεωρεί ως το σημαντικότερο θέμα, διαπιστώνει όμως πως η συντριπτική πλειοψηφία δεν το αντιμετωπίζει με την απαραίτητη σοβαρότητα. «Χρειάζεται να φτάνουμε   στη διαδικασία της διαδοχής όχι ξαφνικά, αλλά μέσα από προσυμφωνημένα βήματα μεταξύ παιδιού και γονιού». Ο κ. Δούρος επίσης έθιξε τα «αγκάθια» που υπάρχουν στη διαδικασία αλλαγής σκυτάλης στο πλαίσιο μιας οικογενειακής επιχείρησης .

oikogeneiakes 4

«Αυτός που παραδίδει τη σκυτάλη χρειάζεται να κάνει βήματα πίσω και να νοικοκυρέψει την επιχείρηση πριν την παραδώσει, για να γίνει ελκυστική στον διάδοχο. Ωστόσο είναι πολύ δύσκολο ο δημιουργός της επιχείρησης να μη σκέφτεται ότι είναι αναντικατάστατος. Στην κρίση είδαμε πολλές οικογενειακές επιχειρήσεις να «πέφτουν έξω», στα χέρια των διαδόχων. Από την άλλη πλευρά ο μελλοντικός ηγέτης χρειάζεται να αποδείξει ότι έχει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες και να αποβάλει την ιδιότητα του εξαρτημένου παιδιού». Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν πρέπει ούτε να μηδενίζουμε τον ρόλο του δημιουργού, ούτε να απομειώνουμε τον ρόλο του συνεχιστή».

Ο Τρύφωνας Παπαδόπουλος της «softexperia.com», ο οποίος «ανδρώθηκε» στην οικογενειακή επιχείρηση στον τομέα του ενδύματος, αναφέρθηκε στα υπέρ και τα κατά μιας οικογενειακής επιχείρησης. Στην πρώτη κατηγορία ενέταξε τη δημιουργικότητα την ευελιξία, την οικειότητα, την αμεσότητα και το περιβάλλον. Στα αρνητικά συμπεριλαμβάνει την ανοχή, την αναβολή, τη συνήθεια, τη σύγκρουση, την κρίση, τη διαδοχή, την αλλαγή και τη διάρκεια.

Αναφερόμενος στη συμβολή των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων υποστήριξε πως «οι μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις έχουν δυνατότητες που δεν διαθέτουν οι μικρές τοπικές επιχειρήσεις. Εκτελούν όμως σημαντικές οικονομικές λειτουργίες» συμπληρώνοντας ότι «μελέτες έχουν δείξει ότι η επίδραση των χρημάτων που δαπανώνται σε μια τοπική επιχείρηση είναι δύο ως τέσσερις φορές μεγαλύτερη για την τοπική οικονομία από την επίδραση του ίδιου ποσού όταν ξοδεύεται σε μια μεγάλη αλυσίδα. Οι περισσότερες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη είναι μικρές, τοπικές εταιρείες. Στην πραγματικότητα, όλες οι επιχειρήσεις ήταν μικρές κάποια στιγμή στην ιστορία τους. Χωρίς τις μικρές επιχειρήσεις δεν θα υπήρχαν μεγάλες».

Ο Γιώργος Ευστρατιάδης, της «Υδάτωρ Α.Ε.» με χιουμοριστική διάθεση παρουσίασε τα βασικά χαρακτηριστικά μιας οικογενειακής επιχείρησης, λέγοντας πως «οι προσλήψεις απαιτούν τουλάχιστον πέντε συνεντεύξεις, υπάρχουν τουλάχιστον τρία αφεντικά», ενώ «η θυγατέρα του ιδρυτή εργάζεται στο marketing ή στο λογιστήριο» και «το πλάνο διαδοχής περιλαμβάνει πάντα τον πρωτότοκο».

Ανέφερε δε ένα στατιστικό στοιχείο σύμφωνα με το οποίο «οι ιδρυτές ως Διευθύνων Σύμβουλοι είναι προτελευταίοι όσον αφορά την αποτελεσματική διοίκηση, αλλά πρώτοι όσον αφορά την διατήρηση της εταιρίας σε περιόδους κρίσεων». Ως προς τη συνέχιση της οικογενειακής επιχείρησης διαπιστώνεται ότι «μόνο μια στις τέσσερις οικογενειακές επιχειρήσεις καταφέρνουν να έχουν ΔΣ που να προέρχεται από την ίδια οικογένεια».

oikogeneiakes 6

Η Έφη Σιαΐνη, Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Δυτικής Ελλάδας ανέφερε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων είναι οικογενειακές και άνω του 75% των ελληνικών οικογενειακών επιχειρήσεων, εν μέσω κρίσης, διατηρεί την αισιοδοξία για το μέλλον.

«Μέσα στην κρίση οι οικογενειακές επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να πάνε ένα βήμα παραπέρα, να κάνουν μεγαλύτερη προσπάθεια, να μειώσουν τα κόστη τους, να δουλέψουν πολλές φορές με πολύ λιγότερους μισθούς ή και χωρίς χρήματα για κάποιο διάστημα, ώστε να μη διαλυθεί η επιχείρηση», πρόσθεσε η κ. Σιαΐνη .

Ο Βαγγέλης Ντομπρόζη, Πρόεδρος της «AΙΕSEC» Πάτρας, εξήγησε ότι η «AIESEC» είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος οργανισμός, που αναπτύσσει την ηγετικότητα των νέων μέσα από ανταλλαγές και εμπειρίες ομάδας.

oikogeneiakes 8

Η ανάπτυξη της ηγετικότητας στους νέους επιδιώκεται πρακτικά μέσα από τρία προγράμματα. «Μέσω αυτών των προγραμμάτων προσπαθούμε να αναπτύξουμε και τις επιχειρήσεις και τους νέους ανθρώπους». Στο βήμα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κλήθηκε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο οποίος μίλησε για την εμπειρία της δικής του οικογένειας και τη «Λουξ» και διηγήθηκε: «Ο πατέρας μας είχε στη δουλειά από πολύ μικρούς. Τελείωναν τα σχολεία και για εμάς οι διακοπές ήταν το εργοστάσιο. Έχουμε περάσει όλοι μας από όλες σχεδόν τις θέσεις. Έχουμε κάνει διανομή, πωλήσεις, φορτώματα, ξεφορτώματα. Ωστόσο είχαμε την τύχη, όταν ο πατέρας μας το 1989 ήταν σε ηλικία συνταξιοδότησης, σε μια ημέρα δεν ξαναμπήκε στη δουλειά. Και το λέω τύχη γιατί δεν είχαμε “το κάνεις, δεν το κάνεις σωστά”. Οφείλω να πω όμως ότι εκείνη τη στιγμή ο πατέρας μας θυσιάστηκε. Μεγάλωσε μόνο με τη δουλειά και δεν είχε ούτε χόμπι, ούτε κάτι άλλο και η ψυχολογία του επηρεάστηκε. Μετά από 2-3 χρόνια άρχισαν τα προβλήματα υγείας. Είναι δύσκολη για κάθε οικογενειακή επιχείρηση η αλλαγή γενιάς και χρειάζεται την πιο σοβαρή προσέγγιση από οποιαδήποτε άλλη επένδυση μπορείς να κάνεις στην εταιρεία σου».

Τελευταία Ενημέρωση : Παρασκευή, 01/12/2017

 Χορηγοί 21ου Forum Ανάπτυξης 2018

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine