Η αυτοδιοίκηση οφείλει να παραμείνει Ακομμάτιστη

dimotiki kinisi patrasΤις προγραμματικές τους θέσεις ανέπτυξαν τα μέλη της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Πάτρας, στη συνεδριακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στο πλαίσιο του 20ου Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας, με θέμα: «Το όραμά μας για την Πάτρα. Διεθνής επισκέψιμη ανθρώπινη σύγχρονη πόλη».

Ξεκινώντας η Βάσω Μαντά φιλόλογος ιστορικός και συγγραφέας, πρότεινε δομικές αλλαγές στη λειτουργία του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να συζητούνται πρώτα τα προβλήματα της πόλης κι έπειτα τα υπόλοιπα θέμα. «Είμαστε μια Ανοικτή Δημοτική Πρωτοβουλία, με νέα πρόσωπα, νέες ιδέες, νέες θεσμικές προτάσεις, νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Πιστεύουμε πως η αυτοδιοίκηση οφείλει να παραμείνει Ακομμάτιστη, Ανεξάρτητη και Ακηδεμόνευτη. Αυτές οι αρχές είναι για μας αδιαπραγμάτευτες και απαραβίαστες» τόνισε η ίδια.

Στη συνέχεια ο οικονομολόγος και σύμβουλος μάρκετινγκ Γιώργος Καραβίας αναφέρθηκε στη συνεργασία που θα έπρεπε να υπάρχει μεταξύ Δήμου και Επιμελητηρίων, υποστηρίζοντας: «Τα επιμελητήρια Εμπορικό-Βιοτεχνικό-Βιομηχανικό και Επαγγελματικό καθώς και το Τεχνικό και το Οικονομικό είναι πρωτεύοντες εταίροι της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής. Για εμάς είναι πολύτιμοι συνεργάτες και θα βασίζουμε τις επιλογές μας στις τεκμηριωμένες εισηγήσεις τους».

dimotiki 3

Η διακοσμήτρια Ορνέλλα Πόππι κατέθεσε προτάσεις προκειμένου η πόλη να γίνει πιο ελκυστική. Μεταξύ άλλων είπε: «Οφείλουμε να κάνουμε σημαντικές αναπλάσεις, ενδεικτικά: «Η Άνω Πόλη μπορεί να πεζοδρομηθεί στις κάθετες οδούς στην Γερμανού και να διατηρήσει την παραδοσιακή της εικόνα ώστε να γίνει πόλος έλξης των επισκεπτών. Πεζοδρομούνται τα Ψηλά Αλώνια και κατασκευάζεται υπόγειο γκαράζ από κάτω. Αντίστοιχη λύση απαιτείται και στην βόρεια είσοδο της πόλης».

Για την ισόρροπη ανάπτυξη των Δημοτικών Διαμερισμάτων της Πάτρας μίλησε ο Νίκος Γκοτσίνος ασφαλιστικός – επενδυτικός σύμβουλος και μεταξύ άλλων εστίασε στις δυνατότητες της πόλης, τονίζοντας: «Οι κινέζοι έχουν μελετήσει την κομβική θέση του λιμανιού της Πάτρας και καθώς έχουν στόχο τις αγορές της Δυτική Ευρώπης και της Αφρικής θα ήθελαν την δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου, μέσω της κατασκευαζόμενης σιδηροδρομικής γραμμής».

Η φοιτήτρια Φαρμακευτικής Αριάδνη Ανδριοπούλου αναφέρθηκε στη σύνδεση των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ με την Πάτρα: «Το πανεπιστήμιο και τα ΤΕΙ να εναρμονιστούν με την πόλη, οι πτυχιακές και οι μεταπτυχιακές εργασίες να λύνουν προβλήματα της Πάτρας. Να αμείβονται και να επιστατούν οι καθηγητές και οι μελετητές σε όσες μελέτες εγκρίνονται και υλοποιούνται» ανέφερε.

dimotiki 4

Για την περαιτέρω ανάδειξη του Καρναβαλιού και την επιμήκυνση της καρναβαλικής περιόδου αναφέρθηκε η Νότα Βασιλείου συνταξιούχος πανεπιστημιακός υπάλληλος και μεταξύ άλλων πρότεινε: «Μια αντιπροσωπία Πατρινών καρναβαλιστών στην Ευρώπη δύναται να ταξιδεύσει επι μακρόν και να κλείσει συμφωνίες με καρναβαλουπόλεις για να συμμετάσχουν με γκρούπ στο πατρινό καρναβάλι. Να γίνουν Μόνιμοι Καρναβαλικοί  θεσμοί οι διαγωνισμοί Καρναβαλικού χορού, Καρναβαλικού Τραγουδιού, Καρναβαλικής Μουσικής, Καρναβαλικής Μάσκας και Κόμμωσης.

Σε δράσεις πολιτισμού και καινοτομίες παρέπεμψε η καθηγήτρια πιάνου Αμαλία Αντωνοπούλου, επισημαίνοντας: «Η Πάτρα δεν έχει έλλειμμα ικανών και άξιων τέκνων, έχει μέχρι τώρα πρόβλημα ηγεσίας και αυτή αναδείχνεται μέσα από την πνευματική της υπεροχή».

Ο Χάρης Ανδριόπουλος ιδιωτικός υπάλληλος – διαιτητής αναφέρθηκε στη σχέση Δήμου – εκκλησίας και πρότεινε να οργανωθούν θρησκευτικές εκδηλώσεις στην Πάτρα και την Μασσαλία με τον Δήμο Πατρέων αρωγό και συμμέτοχο, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων το 2020, από την επανακομιδή στην Πάτρα του σταυρού του μαρτυρίου του Αποστόλου Ανδρέα.

Στις αθλητικές δυνατότητες της Πάτρας εστίασε ο Γιώργος Γεροντίνης τεχνικός διευθυντής ποδοσφαίρου.

dimotiki 5

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χαιρετισμό του Αλέκου Χρυσανθακόπουλου, ο οποίος ανήγγειλε σειρά θεματικών ημερίδων που θα ακολουθήσουν. «Δεν μπορεί άλλο η πόλη να κομματικοποιείται» τόνισε και πρόσθεσε: «Χρειάζεται ανοικτή δημοτική κίνηση. Θα μιλήσει ο λαός και θα νικήσει»

Τελευταία Ενημέρωση : Τρίτη, 28/11/2017

 Χορηγοί 21ου Forum Ανάπτυξης 2018

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine