Όλα όσα συζητήθηκαν στην εκδήλωση  για τον Ιατρικό Τουρισμό στο 6ο Forum Υγείας

kentriki 1Στα πλαίσια  του 6ου Forum Υγείας  που φιλοξενήθηκε στο Royal Theater στην Πάτρα στις 2 Ιουνίου 2018, συνδιοργανώθηκε ενημερωτική εκδήλωση  από τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αχαΐας, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσιοθεραπευτών / Περιφερειακό Τμήμα Αχαΐας & Ηλείας και το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών κατά  τη διάρκεια της οποίας σημαντικοί εκπρόσωποι πολιτικών, αυτοδιοικητικών, επιστημονικών και επιχειρηματικών φορέων κατέθεσαν τις απόψεις τους για τη δυναμική του Ιατρικού Τουρισμού, ο οποίος αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς παγκοσμίως, με τζίρο 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Οι  εισηγητές περιέγραψαν το μοντέλο που μπορεί να διαμορφωθεί για τη Δυτική Ελλάδα, αναγνωρίζοντας πως πρόκειται για έναν τομέα, που, εφόσον οργανωθεί σωστά, μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την περιφερειακή οικονομία.

giorgos patoulis 1«Τουρισμός Υγείας: Εθνικός Στρατηγικός Σχεδιασμός» ήταν το θέμα που ανέλυσε ο Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρούσιου, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών καθώς και Πρόεδρος του ΕΛΙΤΟΥΡ. Εκτίμησε ότι μπορούμε να χαράξουμε μια στρατηγική, η οποία θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά από την κεντρική εξουσία.

«Θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συνένωση δυνάμεων και πράξεων. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει η ομογενειακή Ελλάδα, είτε λέγονται γιατροί ή ασθενείς» είπε και αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της χώρας, τονίζοντας:

«Η Ελλάδα είναι η χώρα του Ιπποκράτη, της ευεξίας, του καλού κλίματος που δεν έχουν άλλες χώρες. Οι Έλληνες γιατροί, το άριστο νοσηλευτικό ιατρικό προσωπικό, η πληθώρα των ιαματικών πηγών, τα ύδατα είναι μερικά από τα στοιχεία που μπορούν να αναπτύξουν τον Ιατρικό Τουρισμό. Το κλίμα δημιούργησε τα βότανα και  μέσα από την ηλιοφάνεια που έχει η χώρα μας, έχουν λυθεί προβλήματα υγείας, άλλα δυστυχώς υπάρχει έλλειψη στρατηγικής. Τη δύναμη της ιπποκρατικής θεώρησης οι ξένοι τη γνωρίζουν, εμείς όχι» παρατήρησε ο κ. Πατούλης.

Αντιστοίχως, αναφερόμενος τις αδυναμίες που εντοπίζονται στη χώρα μας, είπε πως έχουμε ελάχιστες πιστοποιημένες μονάδες. «Κάποιος που θα εμπιστευτεί τη ζωή του πέρα από τα όρια της χώρας του, θα πρέπει να γνωρίζει ότι τηρούνται συγκεκριμένα κριτήρια στη χώρα που θα επισκεφτεί και θα νοσηλευτεί. Ελάχιστα είναι τα ελληνικά νοσοκομεία που είναι πιστοποιημένα και έχουν συνάψει συμφωνίες με αυτά του εξωτερικού» τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κι έφερε ως παράδειγμα την Τουρκία, όπου πάνω από το 40% των νοσοκομειακών ιδρυμάτων είναι πιστοποιημένα.

Επίσης, παρατήρησε ότι θα πρέπει να ξεχωρίσουμε όταν μιλάμε για τον Ιατρικό Τουρισμό, ότι υπάρχουν  ενδονοσοκομειακές  και εξωνοσοκομειακές υπηρεσίες που μπορούν να προσφερθούν στα πλαίσιά του  (Οδοντιατρικά, Οφθαλμολογικά, Εξωσωματική γονιμοποίηση). «Υπάρχουν μονάδες ημερήσιας νοσηλείας σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως θα πρέπει να δημιουργηθούν και να πιστοποιηθούν  και εδώ στην Ελλάδα» είπε.

Ένα 50% των ταξιδιωτών ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 35-54 με σκοπό την ευεξία, ενώ υπάρχουν δύο ακόμη ηλικιακές κατηγορίες των 24 ετών και πάνω από 55 χρόνων. «Το τελευταίο διάστημα οι ταξιδιώτες της τρίτης ηλικίας έχοντας ολοκληρώσει τον εργασιακό τους βίο, έχουν χρήματα και θέλουν να ζήσουν σε περιοχές που προσφέρουν χαλάρωση, ευεξία, σωστή διατροφή, καλές συνθήκες και να υπάρχουν καλές νοσοκομειακές δομές που θα μπορούν να τους εξυπηρετήσουν» περιέγραψε και υποστήριξε ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει μέσω της ευεξίας, των «σπα», της ευζωίας, της διατροφής και του αθλητισμού, τόπος  προορισμού που θα δίνει εναλλακτικές επιλογές με βάση και την ηλικία.

«Μπορεί να αποτελέσει εθνικό, στρατηγικό στόχο, εθνικό κεφάλαιο ο Τουρισμός Υγείας. Έχουμε τους γιατρούς, οι οποίοι βρίσκονται στα ανώτερα σκαλοπάτια του ιατρικού κόσμου, έχουμε την ιπποκράτεια θεώρηση» είπε και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένας φορέας που να δίνει πιστοποιήσεις, είτε είναι δημόσιος είτε ιδιωτικός. «Δεν μπορούμε να έχουμε μέλλον και να φέρουμε επενδύσεις και πλούτο στη χώρα χωρίς πιστοποιημένες δομές» επέμεινε, επισημαίνοντας ότι "από την ώρα που θα πατήσει ο επισκέπτης στο αεροδρόμιο μέχρι να επιστρέψει στη χώρα του, όλες οι υπηρεσίες να είναι πιστοποιημένες».

Ο κ. Πατούλης μίλησε για την αναγκαιότητα να δημιουργηθεί μια γέφυρα μεταξύ Κίνας και Ελλάδας, η οποία θα αφορά τη γνωστοποίηση ιαματικών πηγών, συνδυάζοντας την με πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Πρότεινε σύγχρονες πρακτικές με τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας ο ιατρός θα έχει το σύνολο των πληροφοριών για τον ασθενή.

anna mastorakou 1«Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι χρειάζεται ένα υποσύστημα, το οποίο βέβαια είναι πολυδαίδαλο» σχολίασε από την πλευρά της η Άννα Μαστοράκου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και αναφέρθηκε σε μια σειρά τομείς που μπορούν να συνδεθούν, όπως Βιομηχανία Υγείας, Τουριστική Βιομηχανία, Ασφαλιστικοί Οργανισμοί Πιστοποίησης, Medical Διαμεσολαβητές Υγείας κ.ά

«Στην Πάτρα θα μπορούσε να υπάρχει τουρισμός κρουαζιέρας αρκεί να υπήρχε ένα αντίστοιχο τουριστικό πακέτο, να δημιουργηθεί ένα υποσύστημα, ένα προϊόν» πρότεινε η κ. Μαστοράκου, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό θέλει οργάνωση και ανθρώπους που μπορούν να το φέρουν εις πέρας.

Αναφερόμενη στα πλεονεκτήματα της περιοχής και της χώρας μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει παρά πολλές αφίξεις π.χ. στην Αθήνα που ανέρχονται σε 5.000.000 αφίξεις, από τις οποίες η Δυτική Ελλάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει μερίδιο μέσω του αεροδρομίου του Αράξου που είναι μεν στρατιωτικό, αλλά αναπτύσσεται ως πολιτικό , έχει αποκομίσει διακρίσεις, δεν έχει φόρους, και μπορεί να αυξήσει περαιτέρω την κίνησή του.

Επίσης, πρόσθεσε τη δυνατότητα που δίνουν τα υδροπλάνα στις μετακινήσεις, σχολιάζοντας πως η φετινή σαιζόν χάθηκε, ενώ συνεχίζοντας παρατήρησε το χαμηλό αριθμό κρουαζιερών που προσελκύει δεύτερο λιμάνι της χώρας της χώρας, το λιμάνι της Πάτρας, σε αντίθεση με το Κατάκολο, που είναι το πέμπτο λιμάνι στη χώρα σε άφιξη κρουαζιερόπλοιων. Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ξενοδοχειακές υποδομές, παρατηρώντας ότι δεν υπάρχουν πολλά «πεντάστερα» ξενοδοχεία στην περιοχή.

Ξεχώρισε όμως τις νοσοκομειακές υποδομές, τα Δημόσια Νοσοκομεία και ιδιαίτερα το εξαιρετικό - όπως το χαρακτήρισε- Τμήμα Επεμβατικής Τεχνολογίας του ΠΓΝΠ, το Κέντρο Αποκατάστασης στο «Ολύμπιον», και τους νεφρολόγους της περιοχής.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν στον Ιατρικό τουρισμό και μπορούν να κάνουν τη χώρα μας ελκυστικό προορισμό» συνέχισε η ίδια κι έφερε ως παράδειγμα την εξωσωματική γονιμοποίηση και το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει σε άλλες χώρες.

Ένας άλλος λόγος είναι το προσιτό κόστος παροχής υπηρεσιών υγείας που υπάρχει στην Ελλάδα για θεραπείες που στο εξωτερικό κοστίζουν πενταπλάσια.

giorgos moutousis 1Ο Γιώργος Μουτούσης, Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαΐας ξεκίνησε την ομιλία του με το εμφατικό παράδειγμα για το κόστος μιας οδοντιατρικής επέμβασης που στο Μοντρεάλ κοστίζει 7.000€ και στην Ελλάδα γίνεται με 1.600 € συμπεριλαμβανομένου και του αεροπορικού εισιτηρίου! «Η Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών είναι η 70η στον κόσμο, έχουμε δυναμικό, είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε συναδέλφους που να ενδιαφέρονται όσο χρειάζεται» σχολίασε και πρόσθεσε: «Δεν κάνουμε μια προσπάθεια οι πολίτες, εμείς οι επιστήμονες να βοηθήσουμε τον εαυτό μας».

 

 

 

maria menenakou 1Η Μαρία Μενενάκου, Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά εστίασε σε συγκεκριμένους τομείς, όπως ο οδοντιατρικός, ο Ιαματικός Τουρισμός και οι Κρουαζιέρες, εκτιμώντας ότι γεωπολιτικά η Ελλάδα κατέχει εξέχοντα ρόλο στη διεθνή αγορά υγείας, επομένως μπορούμε να ενταχθούμε στην αγορά του Ιατρικού Τουρισμού. «Υπάρχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον, τεράστιο» ανέφερε και πρόσθεσε: «Η οδοντιατρική, είναι η αιχμή των ειδικοτήτων και μπορεί να προσελκύσει ιατρικό τουρισμό». Έφερε παράδειγμα την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου ο Ιατρικός Τουρισμός είναι απαίτηση των Ασφαλιστικών Εταιρειών. Στο Βέλγιο, κάθε πολίτης έχει στη διάθεσή του χωρίς προηγούμενη έγκριση το ποσό των 6.000€, αλλά η αναμονή για την κάλυψη μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 7 μήνες. «Μπορούμε με μια πτήση δύο ωρών να γίνουμε κάτοχοι ενός ποσοστού από αυτό το μερίδιο αγοράς» είπε η κ. Μενενάκου. Προς αυτήν την κατεύθυνση πρότεινε διαδικτυακές υπηρεσίες για την κάλυψη ιατρικών υπηρεσιών σε περιοχές που δεν υπάρχει εκείνη τη χρονική στιγμή οδοντίατρος.

Η Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά αναφέρθηκε και σε ανασταλτικούς παράγοντες που δεν διευκολύνουν παρόμοιες κινήσεις. Για παράδειγμα, η ιατρική δεοντολογία δεν επιτρέπει τη διαφημιστούμε, επομένως δεν είναι εύκολο η ιατρική κοινότητα να προσελκύσει Ιατρικό Τουρισμό. Ο τιμοκατάλογος παροχής ιατρικών υπηρεσιών στις ιατρικές ιστοσελίδες, θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει ελκυστικά, αλλά επίσης είναι κάτι που δεν επιτρέπεται. Επίσης, δεν υπάρχει πιστοποίηση για οδοντιατρικές υπηρεσίες, ενώ δεν έχει ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία ώστε να επιτρέπεται η μασκούλα αζώτου, χάρις στην οποία όταν το αέριο αρχίζει να δρα, ο ασθενής αισθάνεται χαλαρός και ήρεμος, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει στην Ελλάδα μιας και δεν υφίσταται η αντίστοιχη νομοθεσία.

amalia papadopoulou 1Στις σημαντικές προοπτικές που μπορεί να προσφέρει η φυσιοθεραπεία, όπως και η θαλλασοθεραπεία στον τουρισμό υγείας αναφέρθηκε η Αμαλία Παπαδοπούλου, Πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Αχαΐας και Ηλείας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα ιαματικά λουτρά της Κυλλήνης, αλλά και στο Κέντρο Αποκατάστασης που λειτουργεί στον «Ολύμπιον», τονίζοντας ότι «χρειαζόμαστε περισσότερες υποδομές για να επισκεφτούμε τη χώρα μας τα άτομα με κινητικά προβλήματα». Πρότεινε ακόμη να υπάρξει σχεδιασμός παροχής υγείας σε άτομα τρίτης ηλικίας συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα που έχει η χώρα μας. Δεν παρέβλεψε ωστόσο τα μειονεκτήματα, όπως η γραφειοκρατία και η εσφαλμένη νοοτροπία, αλλά και οι αντικειμενικές αδυναμίες όπως η οικονομική κατάσταση, η πλημμελής πληροφόρηση, η ποιότητα των υπηρεσιών «για τα οποία δεν έχουμε απάντηση θεσμική» παρατήρησε.

 

konstantinos marinakos 1«Yπηρεσίες τουρισμού υγείας», έχει οργανώσει ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου που δημιούργησε ένα Πιλοτικό Δίκτυο Τουρισμού Υγείας Πελοποννήσου. «Ο Τουρισμός υγείας όπως εμείς τον έχουμε κατατάξει στο αρχικό μας marketing plan απευθύνεται σε τμήματα αγορών-στόχων που προέρχονται κυρίως από το εξωτερικό αλλά και από την εγχώριο αγορά και σχετίζεται με οκτώ συστήματα υπηρεσιών, που είναι: «Ιατρικός Τουρισμός, oδοντιατρικός tουρισμός, Spa _θερμαλισμός, θαλασσοθεραπεία, Ευεξία aθλητικός tουρισμός (κυρίως αποκατάστασης), μαγειρικός τουρισμό (όχι απαραίτητα ταυτόσημο με τον τουρισμό γαστρονομίας), προσβάσιμος τουρισμός (άτομα με κάποια μορφή αναπηρίας), υποβοηθούμενο τουρισμό (για συνταξιούχους που αναζητούν μονιμότερη διαμονή σε ένα προορισμό με παράλληλες υπηρεσίες υγείας)» εξήγησε ο Δρ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος, Πρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και αποσαφήνισε ότι η καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης στην Πελοπόννησο από πλευράς αμιγώς ιατρικών υπηρεσιών και μάλιστα εκείνων με την υψηλότερη ζήτηση ήταν ιδιαίτερα περιορισμένη, με αποτέλεσμα να επιλεγεί ένα πιο διευρυμένο πλαίσιο όπως αυτό του τουρισμού υγείας.

Ο κ. Μαρινάκος προσδιόρισε ορισμένους καθοριστικούς παράγοντες που ωθούν στην ανάπτυξη Τουρισμού Υγείας, οι οποίοι είναι:

 • Η Ποιότητα και κόστος των παρεχομένων υπηρεσιών τουρισμού υγείας. Σε αναδυόμενες οικονομίες το κόστος μπορεί να είναι μέχρι και 90% φθηνότερο από το αντίστοιχο κόστος στις ΗΠΑ
 • Η ύπαρξη και δημιουργία σύγχρονων νοσοκομειακών και ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων σε όλο και μεγαλύτερο εύρος προορισμών
 • Το εξειδικευμένο προσωπικό σε ιατρικές, νοσηλευτικές, ξενοδοχειακές και τουριστικές υπηρεσίες σε όλο και περισσότερους προορισμούς
 • Το προφίλ του εκάστοτε προορισμού (κλιματολογικές συνθήκες, υποδομές, ποιότητα υπηρεσιών, ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά)
 • Η ύπαρξη κατάλληλης προβολής και προώθησης των υπηρεσιών τουρισμού υγείας
 • Η ανάπτυξη των διεθνών προτύπων πιστοποίησης για τις υποδομές υγειονομικής περίθαλψης.
 • Η περαιτέρω αξιοποίηση του διαδικτύου, ως το επικρατέστερο μέσο για την αναζήτηση πληροφοριών τουρισμού υγείας
 • Η αύξηση των ιδιωτικών παρόχων υγειονομικών υπηρεσιών και η αναβάθμιση-αναπροσαρμογή των υπαρχουσών ξενοδοχειακών υποδομών
 • Τα ανταγωνιστικά (από απόψεως κόστους) ασφαλιστικά προϊόντα και πακέτα.

Οι χώρες με τα περισσότερα έσοδα από ιατρικό τουρισμό είναι: Ινδία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη, Βραζιλία, Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Κούβα, Ουγγαρία, Τουρκία. Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκο, οι Ευρωπαίοι ταξιδεύουν σχετικά λιγότερο για ιατρικούς σκοπούς, ίσως επειδή οι ανάγκες υγείας τους καλύπτονται σε μεγαλύτερο βαθμό από δημόσια συστήματα υγείας ή ασφάλισης. Αντίθετα η μεσαία τάξη στην Ασία και στην Αμερική τείνει να πληρώνει ιδιωτικά, και ίσως αυτό εξηγεί την μεγαλύτερη ανάπτυξη προορισμών στην Ασία και την Νότιο Αμερική.

Το Δίκτυο Τουρισμού Υγείας Πελοποννήσου αποτελεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη και προώθηση ολοκληρωμένων υπηρεσιών τουρισμού υγείας σε τοπικό επίπεδο

Ιδρυτικά μέλη αποτέλεσαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων παρόχων υγείας και τουριστικών υπηρεσιών. Στην πλήρη ανάπτυξή του θα δομείται από τοπικές νοσοκομειακές μονάδες, πρωτοβάθμια ιατρεία, ξενοδόχους, ταξιδιωτικούς πράκτορες, υπηρεσίες προβολής, μεταφοράς, διασφάλισης ποιότητας, και την τοπική αυτοδιοίκηση και όλους τους άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους με τον τουρισμό υγείας φορείς

«Η παροχή ολοκληρωμένων και προηγμένου επιπέδου υπηρεσιών Τουρισμού Υγείας υλοποιείται μόνο μέσω επιτυχημένων συνεργασιών μεταξύ των υψηλών προδιαγραφών και αποδεδειγμένης ποιότητας υγειονομικών δομών και των αξιόπιστων και κατάλληλα προσαρμοσμένων ξενοδοχειακών και ταξιδιωτικών παρόχων» εκτίμησε ο Πρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και πρόσθεσε: «Οι, υπηρεσίες τουρισμού υγείας είναι απαραίτητο να διαμορφωθούν σε πακέτα υπηρεσιών μέσα σε ένα πλήρες και ολοκληρωμένο πλαίσιο για το οποίο θα πρέπει να παρέχεται άμεσα η δυνατότητα πληροφόρησης στους τουρίστες υγείας αναφορικά με τη διαδικασία και τις επιμέρους προαπαιτούμενες διεργασίες».

Καταλήγοντας ο κ. Μαρινάκος τόνισε ότι «ο συνδυασμός των παροχών μεταξύ νοσοκομείου και ξενοδοχείου θα πρέπει να είναι τέτοιος ούτως ώστε να διασφαλίζει την όσο το δυνατό αποδοτικότερη υπηρεσία (για τη μεγαλύτερη δυνατή μείωση του κόστους και τη διαμόρφωση ανταγωνιστικών τιμών πακέτων) άρα την δημιουργία all -inclusive πακέτων με μια καλή σχέση ποιότητας τιμής».

kostas peletidis 1Στην πρόσβαση στην υγεία και στις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο της υγείας εστίασε κατά τον χαιρετισμό του  στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι δύσκολο να έχεις πρόσβαση στο νοσηλευτικό σύστημα, το οποίο λειτουργεί μονό με την αυτοθυσία του προσωπικού και αυτό είναι ο βασικός λόγος που κρατιέται ένα επίπεδο στην παροχή υπηρεσιών. Η υγεία είναι αγαθό, η υγεία είναι ανάπτυξη. Οφείλουμε να καταγράψουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας».

 

 

 

konstantinos karpetas 1Στα πλεονεκτήματα που διαθέτει η Δυτική Ελλάδα ώστε να αποτελέσει προορισμό Ιατρικού Τουρισμού εστίασε ο Κωνσταντίνος Καρπέτας, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας.

«Είναι ένα μεγάλο στοίχημα» είπε για τον Ιατρικό Τουρισμό και πρόσθεσε: «Η Δυτική Ελλάδα έχει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, δύο νοσοκομεία, έναν ογκολογικό ξενώνα, ένα κέντρο αποκατάστασης, ιαματικές πηγές. Ο επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει τουρισμό και υγεία» τόνισε και αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που δίνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη βελτίωση των υποδομών των δύο μεγάλων νοσοκομείων της πόλης της Πάτρας. «Ο επισκέπτης μπορεί να τα εμπιστευτεί και να συνδυάσει την παροχή υπηρεσιών στον τομέα της υγείας μαζί με τις διακοπές του» κατέληξε.

 

dimitris goumenos 1Ο Πρόεδρος Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Γούμενος είπε ότι έχουμε αξιολογηθεί και βρισκόμαστε στη θέση 350 της παγκόσμιας κατάταξης. «Η κρίση, εκτός της δύσκολης κατάστασης, απέδειξε την υψηλή εκπαίδευση που έχουν οι νέοι γιατροί για αυτό είναι περιζήτητοι στο εξωτερικό και αμείβονται πολύ καλά» ανέφερε και πρόσθεσε ότι η Ιατρική Σχόλη είναι αλληλένδετη με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομειακό Ίδρυμα και η παροχή υπηρεσιών βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο.

«Η Ελλάδα είναι ένας πόλος έλξης, πιστεύω ότι το κράτος πρέπει να ενσκήψει στον Ιατρικό Τουρισμό και να του δώσει ώθηση. Είμαι νεφρολόγος, και οφείλω να πω ότι οι ασθενείς που θα έρθουν από το εξωτερικό θα μπορούν να συνδυάσουν διακοπές και θεραπεία» επεσήμανε.

 

sia anagnostopoulou 1«Η πολιτεία οφείλει να βοηθήσει και βοηθάει τον δημόσιο τομέα, πράγμα που έγινε με τον Π.Γ.Ν.Π. και έτσι δεν υποβαθμίστηκε. Ο ιδιωτικός τομέας έχει μια άλλη αποστολή, εάν υπάρχουν κανόνες μπορεί να συνεργαστούν οι δύο τομείς» σχολίασε η Σία Αναγνωστόπουλου, βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και παρατήρησε: «Ο Ιατρικός Τουρισμός δεν θα πλήξει την δημόσια υγεία. Μπορεί να αναπτυχθεί, αλλά λείπουν οι υποδομές στην περιφέρειας μας».

 

 

 

andreas rizoulis 1Από την πλευρά του ο Ανδρέας Ριζούλης, βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ότι «δεν μπορούμε να έχουμε τουρίστες, εάν δεν έχουμε κάνει τα βασικά. Από την άλλη όμως η χώρα μπορεί να διεκδικήσει ένα υψηλότερο μερίδιο από αυτή την αγορά και αυτό θα το καταφέρει έχοντας φτιάξει ένα καλύτερο, αποτελεσματικό σύστημα Υγείας».

Πρόσθεσε ότι οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό το σκοπό, απελευθερώνοντας δυνάμεις από την καθημερινή επαφή των ασθενών με τα δύο μεγάλα νοσοκομεία. Με αυτό τον τρόπο, θα επιτευχθεί αποσυμφόρηση, επομένως θα βελτιωθεί η εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων. «Η υγεία σε αυτό το κομμάτι που λέγεται Ιατρικός Τουρισμός προσφέρει πολύ καλές θέσεις εργασίας» κατέληξε ο κ. Ριζούλης.

 

andreas katsaniotis 1«Δυστυχώς έχουν περάσει 10 χρόνια από την έναρξη της κρίσης και δεν έχουμε βάλει μυαλό και δύσκολα θα ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση» σχολίασε ο Ανδρέας Κατσανιώτης, Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος τόνισε ότι ο πολίτης είναι απαραίτητο να έχει εύκολη πρόσβαση στην υγεία και κατέληξε προτείνοντας: «Να βάλουμε στόχους και να μετρήσουμε αποτελέσματα».

 

 

 

 

iason fotilas 1Ο Ιάσων Φωτήλας, Βουλευτής Αχαΐας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας   της Νέας Δημοκρατίας, από την πλευρά του εκτίμησε πως δύο τομείς μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα στη χώρα μας , ο ένας είναι η τριτοβάθμια εκπαίδευση και ο άλλος ο Ιατρικός τουρισμός ή τουρισμός υγείας. «Ενώ στην Ευρώπη ανήκει η μερίδα του λέοντος στον Ιατρικό Τουρισμό, εμείς παραμένουμε θεατές δυστυχώς ενώ θα έπρεπε να είμαστε πρωταγωνιστές. Από τη μια τα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας και από την άλλη το κράτος που λειτουργεί αποτρεπτικά σε επενδύσεις, δεν μπορούμε να προσδοκούμε επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού υγείας» ανέφερε.

 

 

 

theodoros paptheodorou 1«Ζούμε σε μια περιοχή που έχει όλα τα πλεονεκτήματα και μπορεί να απελευθερώσει συμπράξεις με σκοπό να αξιοποιήσει τον Θρησκευτικό και Ιατρικό Τουρισμό» είπε ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου Βουλευτής Αχαΐας  της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόσθεσε: «Έχει δυνατότητες που μπορεί να απορροφήσει δυνάμεις. Το 2018 όλα υλοποιούνται με συμπράξεις. Το αποτέλεσμα της ένωσης δυνάμεων θα φέρει ανάπτυξη, η οποία θα οδηγήσει σε πλούτο. Να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε το μέλλον μας με καλύτερες προϋποθέσεις» επέμεινε και εκτίμησε ότι χρειάζεται εθνικό σχέδιο, καθώς και περιφερειακό. «Υπάρχουν οι άνθρωποι που μπορούν να απελευθερώσουν δυνάμεις και ο πλούτος να μοιραστεί στην πόλη, στη χώρα. Να μην μείνουμε στο σχέδιο, θα πρέπει να το επικοινωνήσουμε. Αυτό που εξελίσσεται παντού στην Ευρώπη είναι ότι χαράσσουν το σχέδιο με τελικό στόχο την υλοποίησή του» ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου.

 

panagiotis gialenios 1Στην εκδήλωση δόθηκαν απαντήσεις σε αρκετές ενδιαφέρουσες ερωτήσεις  συμμετεχόντων εκπροσώπων φορέων ενώ συμπερασματικά ο εκδότης της εφ. «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» Παναγιώτης Γιαλένιος που είναι ο οργανωτής του Forum Υγείας και συντόνισε την ενότητα για τον Ιατρικό Τουρισμό, τόνισε ότι  στην συζήτηση έγινε φανερό ότι υπάρχει ωριμότητα στην περιοχή για να προχωρήσουν συνέργειες στην κατεύθυνση δημιουργίας προϋποθέσεων να ενταχθεί η Περιφέρειά μας στον χάρτη αυτού του σημαντικού παγκοσμίως ποιοτικού τουριστικού τομέα.

Να σημειωθεί  τέλος ότι  ήδη υπήρξε αρχική συμφωνία σημαντικών φορέων της περιοχής για την δημιουργία δομής που θα συντονίσει τις περαιτέρω ενέργειες, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να έχει ενεργό ρόλο στην όλη διαδικασία που θα ακολουθήσει σύντομα.

Τελευταία Ενημέρωση : Δευτέρα, 11/06/2018

Χορηγοί 6ου Forum Υγείας

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

ΕΛΠΕ

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Επιλογές Σήμερα

Αλέξανδρος Πνευματικός
Συνέντευξη Τύπου για Ημερίδα Κορίνθου 2017 Δικτύου Forum Ανάπτυξης
Παναγιώτης Γιαλένιος
Συνέντευξη Τύπου για Ημερίδα Κορίνθου 2017 Δικτύου Forum Ανάπτυξης
Από την Ημερίδα Πύργου 2017 του Δικτύου Forum Ανάπτυξης
Από την Ημερίδα Πύργου 2017 του Δικτύου Forum Ανάπτυξης
Από την Ημερίδα Πύργου 2017 του Δικτύου Forum Ανάπτυξης
Από την Ημερίδα Πύργου 2017 του Δικτύου Forum Ανάπτυξης
Από την Ημερίδα Πύργου 2017 του Δικτύου Forum Ανάπτυξης
Από την Ημερίδα Πύργου 2017 του Δικτύου Forum Ανάπτυξης
Από την Ημερίδα Πύργου 2017 του Δικτύου Forum Ανάπτυξης

Forum Ανάπτυξης Video Gallery

Forum Ανάπτυξης Φωτογραφικό Αρχείο

 • fa_2010_00031

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2013_00026

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2009_00024

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2009_00030

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2007_00002

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2013_00031

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2015_00039

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2012_00046

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2014_00016

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2011_00023

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2006_00014

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2014_00015

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2005_00035

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2010_00029

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2009_00028

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2016_00014

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2016_00010

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2014_00014

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2006_00016

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2006_00027

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2016_00002

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2008_00025

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2014_00017

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2008_00030

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2012_00004

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2007_00029

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2012_00001

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2006_00006

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2011_00027

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2010_00012

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2011_00012

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2011_00021

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2015_00044

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2008_00022

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2006_00023

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2006_00001

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • /fa_2007_00008

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2005_00030

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2014_00009

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2013_00013

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2005_00003

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2013_00002

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2010_00026

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • a_2012_00045

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2006_00024

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

   

   

 • fa_2005_00002

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2006_00039

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2009_00021

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2014_00032

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2015_00029

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2015_00042

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2011_00028

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2014_00033

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2016_00017

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2005_00004

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2011_00017

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2006_00007

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2013_00011

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2016_00025

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2008_00008

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2008_00015

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2014_00018

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2016_00011

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2005_00017

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2009_00025

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2008_00020

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2009_00019

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2005_00016

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2006_00029

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2006_00013

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2016_00001

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2009_00012

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2013_00008

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2005_00008

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2008_00029

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2012_00022

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2012_00023

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2014_00035

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2008_00027

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2006_00026

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2010_00003

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2013_00025

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2011_00004

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2009_00009

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2014_00008

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2015_00024

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2005_00019

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2007_00022

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2005_00009

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • a_2005_00032

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2010_00013

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2006_00009

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2016_00033

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2010_00030

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2009_00017

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2014_00001

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2011_00034

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2006_00036

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2016_00030

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2007_00014

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2012_00020

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2008_00004

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2015_00008

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2013_00019

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2006_00020

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2006_00037

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2009_00027

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2012_00015

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2015_00005

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2015_00020

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2007_00004

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2016_00019

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2007_00026

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2015_00045

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2012_00031

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2006_00012

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2005_00018

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2007_00015

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2011_00010

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2016_00028

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2013_00020

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2010_00023

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2006_00004

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2014_00005

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2012_00042

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2015_00007

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2007_00013

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2006_00025

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2014_00007

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2013_00012

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2016_00031

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2007_00028

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2016_00022

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2010_00006

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2011_00015

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2015_00032

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2015_00041

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2008_00021

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2006_00034

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2014_00034

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2008_00012

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2010_00028

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2012_00025

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2007_00024

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2010_00025

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2012_00017

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2015_00012

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2015_00009

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2006_00017

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2008_00011

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2014_00027

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2005_00027

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2012_00043

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2016_00035

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2014_00004

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2008_00001

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2013_00023

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2011_00001

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2005_00033

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2009_00018

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2012_00018

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2015_00033

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2005_00036

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2010_00011

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2005_00028

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2010_00002

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2012_00024

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2012_00041

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2009_00001

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2005_00013

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2014_00021

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2012_00033

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2006_00002

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2015_00002

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2006_00005

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2005_00005

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2015_00031

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2011_00026

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2009_00022

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2013_00009

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2010_00008

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2013_00015

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2012_00012

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2015_00017

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2008_00023

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2016_00004

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2009_00010

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2015_00006

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2007_00012

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2012_00016

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2011_00032

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2015_00027

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2009_00029

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2016_00007

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2010_00009

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • /fa_2012_00038

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2012_00029

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2009_00013

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2014_00006

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2012_00027

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2008_00018

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2014_00025

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2011_00022

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • /fa_2013_00016

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2016_00006

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2014_00029

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2015_00022

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2013_00028

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2015_00037

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2008_00010

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2013_00030

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • /fa_2012_00037

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2013_00010

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2011_00031

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2011_00029

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2015_00040

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2006_00010

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2016_00026

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2012_00026

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2014_00031

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2009_00011

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2013_00034

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2005_00001

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2008_00007

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2014_00028

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2010_00016

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2005_00010

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2014_00024

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2008_00019

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2013_00027

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2009_00006

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2005_00023

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2015_00035

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2013_00004

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2005_00025

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2009_00008

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2010_00027

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2010_00020

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2006_00008

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2013_00033

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2016_00023

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2013_00014

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2009_00033

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • /fa_2012_00040

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2005_00014

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2005_00006

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2015_00030

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2010_00005

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2015_00015

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2005_00015

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2006_00018

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2008_00002

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2005_00007

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2016_00020

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2006_00044

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • /fa_2008_00017

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2006_00038

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2012_00021

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2012_00002

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2009_00016

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2007_00023

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2008_00013

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • /fa_2007_00009

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2016_00034

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • /fa_2007_00007

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2012_00007

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2010_00015

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2005_00024

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2015_00018

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2011_00016

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2015_00011

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2016_00029

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2014_00019

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2015_00004

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2006_00015

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2006_00042

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2006_00035

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2005_00022

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2009_00023

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2006_00032

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2009_00014

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2011_00014

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2012_00032

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2013_00024

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2013_00018

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2006_00033

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2014_00020

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2016_00012

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2010_00017

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2007_00018

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2006_00028

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2009_00004

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2008_00026

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2005_00038

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2014_00023

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2015_00028

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2016_00009

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2015_00043

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2011_00003

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2010_00021

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2006_00003

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

   

 • fa_2012_00009

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2006_00043

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2013_00022

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2011_00033

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2009_00034

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2012_00006

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2008_00031

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2013_00005

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2015_00023

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2016_00003

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2011_00008

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2013_00021

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2013_00032

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2009_00020

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2007_00016

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2014_00013

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2014_00026

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2012_00011

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2006_00011

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2007_00001

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • /fa_2007_00010

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2009_00026

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2011_00002

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2016_00024

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2012_00028

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • /fa_2013_00036

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2005_00037

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2006_00022

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2007_00005

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2012_00003

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2012_00010

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2013_00029

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2014_00030

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • /fa_2007_00017

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2012_00039

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2005_00026

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2012_00035

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2011_00011

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2008_00003

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2006_00019

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2010_00018

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2005_00012

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2009_00002

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2016_00008

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2015_00013

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2015_00036

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2016_00013

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2009_00007

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2008_00016

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2009_00003

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2016_00015

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2014_00003

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2009_00031

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2011_00024

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • /fa_2007_00021

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2015_00026

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2015_00016

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2015_00019

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2014_00010

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2010_00004

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2007_00027

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2006_00041

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2016_00032

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2012_00044

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2013_00007

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2006_00040

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2013_00001

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2012_00013

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2010_00024

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2013_00035

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2005_00029

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2008_00005

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2015_00021

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2010_00014

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2007_00025

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2006_00031

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2005_00011

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2008_00024

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2007_00003

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2010_00007

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2014_00012

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2014_00011

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2011_00018

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2012_00019

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2010_00022

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2006_00030

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2015_00038

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2015_00025

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • /fa_2011_00009

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2005_00031

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2011_00007

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2010_00001

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2005_00021

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2009_00005

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2011_00005

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2012_00008

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2014_00002

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2009_00015

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2006_00021

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2016_00016

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2011_00019

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2012_00030

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2011_00006

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2015_00010

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2008_00006

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2015_00034

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2016_00036

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2005_00034

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2007_00011

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2010_00010

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2016_00018

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2016_00005

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2016_00027

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2005_00020

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2008_00028

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • /fa_2007_00020

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2012_00014

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2015_00003

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2013_00003

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2011_00020

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2012_00036

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2011_00025

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2014_00022

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2011_00013

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2012_00005

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2007_00006

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2010_00019

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2011_00030

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2008_00009

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2008_00014

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2007_00019

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2012_00034

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2015_00014

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2015_00001

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2013_00006

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2009_00032

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2013_00017

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2016_00021

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine