Όλα όσα συζητήθηκαν στην εκδήλωση  για την «Υγεία και Διατροφή» στο 6ο Forum Υγείας.

kentriki 1Η σύνδεση της υγείας με τη διατροφή και σημαντικές παράμετροι αυτής της σχέσης από επιστημονικής πλευράς αναλύθηκαν σε ξεχωριστή ενότητα του 6ου Forum Υγείας, στη διάρκεια της οποίας  αναζητήθηκαν οι τρόποι σύνδεσης αυτής της σχέσης με την παραγωγική δομή της περιοχής και την περιφερειακή ανάπτυξη.

Την ειδική ενότητα «Υγεία και Διατροφή» συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, το Επιμελητήριο Αχαΐας, ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας και το Παράρτημα Πάτρας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Το συντονισμό είχαν η δημοσιογράφος Νατάσσα Ράγιου και Κατερίνα Γατοπούλου ταμίας  του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, τέως Διοικήτρια α/α του Καραμανδανείου.

Η εκδήλωση είχε την υποστήριξη σημαντικών εθελοντικών οργανώσεων στο χώρο της Υγείας: «Άλμα Ζωής», «Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας», «Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα», Πανελλήνια Αντικωφωτική και Λογοθεραπευτική οργάνωση, (Π.Α.Λ.Ο.), Παράρτημα Ν. Αχαΐας του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «Αγκαλιάζω», Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά».

antonis xarokopos 1«Το Υπουργείο Υγείας έχει εντάξει την απεξάρτηση από το φαγητό στην αντιμετώπιση εξαρτήσεων» είπε ο Αντώνης Χαροκόπος, Βοηθός Περιφερειάρχη Π.Δ.Ε σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και αναφέρθηκε στις διατροφικές διαταραχές, στην Παχυσαρκία και τη νευρική ανορεξία. Όπως εξήγησε, η παχυσαρκία είναι η πάθηση που προκαλείται από υπερβολική συσσώρευση λίπους στο ανθρώπινο σώμα.
Έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία, οδηγώντας σε αυξημένα προβλήματα υγείας ή και σε μείωση του προσδόκιμου ζωής. Αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, σακχαρώδη διαβήτη τύπου β, αποφρακτική άπνοια ύπνου, ορισμένα είδη καρκίνου, άσθμα, οστεοαρθρίτιδα. «Η διατροφή και η σωματική άσκηση αποτελούν τη βάση για την αντιμετώπισή της» τόνισε.

Μιλώντας για τη νευρική ανορεξία, είπε πως χαρακτηρίζεται από άρνηση για διατήρηση ενός υγιούς φυσιολογικού βάρους και έναν μανιώδη φόβο για την απόκτηση βάρους σε συνδυασμό με μια διαστρεβλωμένη εικόνα για τον εαυτό μας. Είναι μια σοβαρή ψυχική πάθηση με υψηλό ποσοστό παρενεργειών και το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από όλες τις ψυχικές ασθένειες. Εκδηλώνεται κυρίως στην εφηβεία και μπορεί να επηρεάσει ανθρώπους κάθε ηλικίας, φύλου και κοινωνικοοικονομικής κατάστασης με προτίμηση στις γυναίκες 10 φορές περισσότερο από τους άνδρες.

Ο κ. Χαροκόπος αναφερόμενος στο σύγχρονο τρόπο ζωής και της επιπτώσεις του στη διατροφή και την υγεία, παρατήρησε ότι «το φαγητό γύρω από το οικογενειακό τραπέζι τείνει να εκλείψει. Κάτι που έχει επίπτωση στην συνοχή της οικογένειας και αποτελεί αντικείμενο μελέτης τόσο της ψυχικής όσο και της κοινωνικής υγείας του οικογενειακού δεσμού».

konstantinos fasseas 1Στα οφέλη που έχουν προσφέρει οι επιστήμες στη διατροφή, αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Φασσέας, Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τονίζοντας ότι η ποιότητα των τροφίμων είναι ασύγκριτα καλύτερη, όπως και η υγιεινή των τροφίμων. «Υπάρχει έλεγχος. Ίσως όχι πάντα, αλλά υπάρχει» είπε συγκρίνοντας με το παρελθόν. Αυτό ωστόσο που έχει καταστεί επικίνδυνο
«είναι η εσκεμμένη παραπληροφόρησή για κερδοσκοπικούς λόγους» παρατήρησε κι έκανε αναφορά σε μύθους που σχετίζονται με τη διατροφή κι έχουν πλέον καταρριφθεί απαριθμώντας μια σειρά από παραδείγματα. Σύμφωνα με τον κ. Φασσέα οι επιστήμες ωφέλησαν σημαντικά τον τομέα των τροφίμων και συγκεκριμένα η διατροφολογία, που έχει συμβουλευτικό ρόλο στη διατροφή ανθρώπου με συγκεκριμένο πρόβλημα. Επίσης, οι επιστήμες που επηρεάζουν σε πολύ σημαντικό βαθμό τη διατροφή μας είναι: Οι Οικονομικές και Πολιτικές επιστήμες που συνέβαλαν στη βελτίωση των τροφίμων από διατροφικής πλευράς, υγιεινής, ασφάλειας αλλά και εμφάνισης, στην αύξηση της παραγωγής, στον ποιοτικό έλεγχο των τροφίμων, στη συντήρηση των τροφίμων, την προστασία του περιβάλλοντος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε   ο Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στη μοριακή γαστρονομία, σχολιάζοντας ότι δυστυχώς, υπήρξε και συνεχίζει να υπάρχει εκμετάλλευση του όρου. «Ο κλάδος αυτός της επιστήμης απευθύνεται σε ανθρώπους που γνωρίζουν την επιστήμη της Φυσικοχημείας και δίνει εξηγήσεις σε διάφορες ήδη γνωστές τεχνικές της μαγειρικής, ενώ έχει δώσει και κάποιες ιδέες για καλύτερο αποτέλεσμα στην επεξεργασία των τροφίμων» είπε κι έφερε ως παράδειγμα την τεχνική «Sous-vide» που σήμερα χρησιμοποιείται πολύ σε εστιατόρια αλλά και σπίτια, η οποία σχετίζεται με μια συσκευή που εδώ και δεκαετίες χρησιμοποιείται στα βιολογικά και βιοχημικά εργαστήρια, το «υδατόλουτρο». «Έτσι και ο πιο ατζαμής μάγειρας μπορεί να τρώει πάντα τέλεια ψημένη τη μπριζόλα του. Ακόμα μας εξηγεί ή μας δείχνει πως μπορούμε να «παίξουμε» με τα διάφορα τρόφιμα για να αποκτήσουν συγκεκριμένες ιδιότητες, κυρίως ως προς τη γεύση, το χρώμα, την υφή κλπ» εξήγησε.
maria kogkoli 1Στη σχέση της διατροφής με τον καρκίνο αναφέρθηκε η Μαρία Κογκόλη, Φυσικός, Κλινική Διαιτολόγος, Απόφοιτος Χαροκοπειίου Πανεπιστημίου. Επισημαίνοντας ότι πρόκειται για την κύρια αιτία θανάτου στην Αμερική και την πρώτη κύρια αιτία θανάτου στην Ευρώπη.«Με τον όρο «καρκίνος» περιγράφεται μία ομάδα νοσημάτων, που η αιτία τους βρίσκεται σε κυτταρικό επίπεδο. Ο όρος αναφέρεται στην υπερβολική, χωρίς προγραμματισμό, ανάπτυξη κυττάρων του οργανισμού, που ήταν φυσιολογικά, μέχρι τη στιγμή της έναρξης της διαδικασίας καρκινογένεσης» εξήγησε η ίδια και προσδιόρισε τις αιτίες καρκινογένεσης. Γονίδια, λοιμώξεις και περιβάλλον είναι οι κύριες αιτίες, ενώ σε ό,τι αφορά το περιβάλλον μίλησε για τη συνάφεια με το κάπνισμα, τον ήλιο, την ακτινοβολία και τη διατροφή. «Πολλοί και διαφορετικοί καρκίνοι σχετίζονται με την παχυσαρκία. Τα άτομα που είναι παχύσαρκα έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν διαφόρων ειδών καρκίνο» ανέφερε η κ. Κογκόλη τονίζοντας ότι μία υγιεινή διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες μπορεί να λειτουργήσει θετικά στην πρόληψη του καρκίνου παρεμβαίνοντας και παρεμποδίζοντας τον σχηματισμό καρκινογόνων ουσιών. Επίσης σημαντικό για μια υγιεινή διατροφή είναι να αποφεύγεται η κατανάλωση τροφίμων με καρκινογόνες ουσίες. Ακόμη, η αποφυγή επεξεργασμένων τροφίμων αποτελεί την καλύτερη λύση στην πρόληψη. Σύμφωνα με την ίδια, η διατήρηση υγιούς βάρους και η σωστή διατροφή είναι καθοριστικοί παράγοντες για την για την πρόληψη καρκίνου και των αυτοάνοσων. Πρόσθεσε ότι οι ασθενείς από αυτοάνοσο νόσημα καλό είναι να ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή, από την οποία πρέπει να λείπουν τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα τεχνητά χρώματα/γεύσεις/γλυκαντικά, τα συντηρητικά, το γλουταμινικό μονονάτριο (MSG), η βουτυλική υδροξυανισόλη (ΒΗΑ), το βουτυλικό τολουόλιο υδροξυλίου (ΒΗΤ), οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί, τα τρανς λιπαρά και τα επεξεργασμένα σάκχαρα.

xaris andrikopoulos 1«Η υγιεινή διατροφή ως ευκαιρία για την ανάπτυξη της τοπικής παραγωγής», ήταν το θέμα που προσέγγισε ο Χάρης Ανδρικόπουλος, Operation Manager της Ανδρικόπουλος ΑΕΒΕ, υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Επιμελητηρίου Αχαΐας. Στην κατεύθυνση αυτή θεώρησε ότι η περιοχή μας έχει σημαντικές προοπτικές και αυτό γιατί διαθέτει μικρό μέγεθος των παραγωγικών μονάδων, ιδιαίτερη μορφολογία του εδάφους, πρωτογενή παραγωγή με προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας (λάδι, μέλι, καρύδια, σταφίδα, φασόλια κ.ά.), δυναμικό τοπικό εμπόριο και υπηρεσίες, φορείς που προωθούν την καινοτομία (π.χ. Πανεπιστήμιο, Επιμελητήριο κ.ά.), όπως επίσης εγγύτητα σε μεγάλες αγορές (Αθήνα, Ιταλία). Αναφέρθηκε στην τάση που υπάρχει για τη κατανάλωση υγιεινών προϊόντων για αυτό -όπως είπε - πρέπει να στραφούμε προς την παραγωγή υγιεινών προϊόντων, ώστε να αποτελέσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, η εξειδίκευση και η διαφοροποίηση. Έτσι, θα καταστεί πιο εύκολη η είσοδος σε νέες αγορές. Εξηγώντας τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν, ο κ. Ανδρικόπουλος τόνισε ότι απαιτείται χάραξη στρατηγικής, προτεραιοτήτων και συντονισμός, ουσιαστική Υποστήριξη των παραγωγών, υπεύθυνη Ενημέρωση Καταναλωτών, ανάπτυξη πρότυπων (benchmarks), εφαρμογή των νόμων (και αυστηρότεροι έλεγχοι στις πιστοποιήσεις, αλλά και Υποδομές (Εκθεσιακό Κέντρο, Εμπορευματικό κέντρο Logistics, Αγορά Βιολογικών Προϊόντων, κ.ά.). Ο υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Επιμελητηρίου Αχαΐας κατέληξε με τη δράση του Ιπποκράτη «Η τροφή να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου».

kiratsoula pantsiotou 1«Υγεία είναι η σωματική και πνευματική ευεξία» σχολίασε κατά την τοποθέτησή της η Κυρατσούλα Παντσιώτου, Ιατρός Ενδοκρινολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι το πιο ευλογημένο μέρος της γης» και οι Έλληνες άνθρωποι χαρούμενοι, χαμογελαστοί, φιλικοί, κατέχοντες όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη.

Αφιέρωσε το κύριο μέρος της ομιλίας της στην εξέλιξη και παραγωγή πλαστικών, εξηγώντας ότι τα πλαστικά είναι συνθετικά και ημισυνθετικά οργανικά στερεά υλικά. «Είναι πολυμερή μεγάλου μοριακού βάρους και περιέχουν πρόσθετα για βελτίωση των ιδιοτήτων τους (μηχανική αντοχή, ευκαμψία, εμφάνιση, χρώμα). Προέρχονται κυρίως από πετροχημικά (παράγωγα πετρελαίου)» ανέφερε και πρόσθεσε ότι τελευταία παράγονται τα βιοδιασπώμενα που προέρχονται από το καλαμπόκι (πολυλακταμικό) και τις ίνες βαμβακιού (σελλουλόζη).

Η ετήσια παγκόσμια παραγωγή βιοδιασπώμενων για το 2015 ήταν 0,327 εκατ. τον, ενώ η κατανάλωση πετροχημικών για πλαστικά πάνω από 150 εκατ. τόνοι. «Λόγω χαμηλού κόστους, εύκολης κατασκευής και μη διαπερατότητας στο νερό, αντικατέστησαν άλλα υλικά (ξύλο, πέτρα, δέρμα, μέταλλο, γυαλί, κεραμικό) είπε η κ. Παντσιώτου για να προσδιορίσει τα αποτελέσματα από την αθρόα χρήση των πλαστικών. «Τα πλαστικά καταλήγουν στο πιάτο μας αλλά και στους πνεύμονές μας, ενώ είναι άγνωστες οι επιπτώσεις στην υγεία μας από τα μικροπλαστικά που περιέχονται στον αέρα, στο νερό και στα τρόφιμα» ανέφερε κι έδωσε ενδιαφέροντα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία:

 • 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών απορρίπτονται κάθε χρόνο στις θάλασσες και τους ωκεανούς.
 • Σ’ όλο τον κόσμο τα πλαστικά αποτελούν το 85% των θαλάσσιων απορριμμάτων.
 • Τα μικροσφαιρίδια διάσπασης των πλαστικών λαμβάνονται από τα ψάρια ως τροφή και βιοσυσσωρεύονται στο σώμα τους. Καταναλώνοντας ψάρια αποθηκεύομε στο λίπος του σώματος μας τις τοξικές ουσιών των πλαστικών που ρίχθηκαν στη θάλασσα η στα παράλια και κατέληξαν στο βυθό και μετά επέστρεψαν σιωπηλά στο σώμα μας.
 • Η χρήση πλαστικών διογκώθηκε και στη χώρα μας, εξ ου και χρειάστηκε η λήψη άμεσων μέτρων.
 • Το 2016 στην Ελλάδα καταναλώθηκαν κατά μ.ο. 400 πλαστικές σακούλες κατά άτομο. Σύνολο 4,3 τρισεκατομμύρια σακούλες.
 • Από αυτές οι 270 κατά άτομο είναι μιας χρήσης από Super Market.
 • Από Ιανουάριο του 2018 η Ελλάδα κατήργησε τη δωρεάν πλαστική σακούλα από Super Market. Λαμβάνεται κατόπιν αγοράς 4 λεπτών.

Το Μάιο του 2018 η Ευρωπαϊκή επιτροπή πρότεινε νέους κανόνες για τον περιορισμό της χρήσης πλαστικών προϊόντων. 

 • Δεν επιτρέπεται η χρήση πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης, όπως μαχαιροπίρουνα, καλαμάκια, πιάτα, και ποτήρια. Τα πλαστικά δοχεία αναψυκτικών μιας χρήσης θα επιτρέπονται μόνο όταν το καπάκι και το πώμα δεν αποσπάται.
 • Τα νέα καλαμάκια, που είναι φτιαγμένα από πεπιεσμένο χαρτί και αντέχουν αρκετή ώρα μέσα στον καφέ, τον χυμό ή το ποτό, χωρίς να διαλύονται, έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους και στα καφέ.

Τα κράτη μέλη, σύμφωνα με την κ. Παντσιώτου, από το 2025 θα υποχρεούνται να συλλέγουν το 90% των πλαστικών δοχείων για ποτά, μέσω συστήματος εγγύησης επιστροφής.

Αναφερόμενη στην πρόοδο της επιστήμης, έκανε το ρητορικό ερώτημα:

Βελτιώθηκε η υγεία του ανθρώπου σήμερα, μετά από τόσες μακροχρόνιες κατακτήσεις στην επιστήμη; Για να απαντήσει:

«Οι συγγενείς ανωμαλίες αποτελούν την 1η αιτία θανάτου σήμερα στα παιδιά έως 5 ετών. Το 2-4 % των γεννήσεων, έχουν συγγενείς ανωμαλίες με συχνότερα το καρδιαγγειακό σύστημα και τις ανωμαλίες του Κεντρικού Νευρικού συστήματος. Οι συγγενείς ανωμαλίες είναι γενετικής ή περιβαλλοντικής αιτιολογίας, αλλά κατά 50% είναι άγνωστης αιτιολογίας.

«Οι συγγενείς ανωμαλίες έχουν αποτέλεσμα την σωματική, νοητική και κοινωνική μειονεξία και είναι θανατηφόρες. Οφείλουμε να αφήσουμε στην επόμενη γενεά ένα περιβάλλον τουλάχιστον βιώσιμο» κατέληξε.

nikolaos skiadaresis 1Το ενδιαφέρον του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστομού μετέφερε ο πατήρ Νικόλαος Σκιαδαρέσης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα, επισημαίνοντας: «Με την υγεία έρχεται η ανάπτυξη, όταν έχουμε ένα πρόβλημα υγείας ένα ποσό του ετήσιου προϋπολογισμού καλύπτει τέτοιες ανάγκες. Παιδεία και Υγεία πάνε μαζί, μετά έπονται τα υπόλοιπα» ανέφερε και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι και στο χώρο της υγείας υπάρχουν Σύλλογοι και εθελοντικές ομάδες που κάνουν έργο και συνεργάζονται μεταξύ τους με σκοπό την προσφορά στον πολίτη.

 

 

 

apostolos katsifaras 1Στο ίδιο μήκος κύματος αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, παρατηρώντας ότι «Η υγεία είναι ένα αγαθό αλλά μπορούμε να το μετατρέψουμε και σε ανάπτυξη» και συνέχισε: «Ο παίχτης του Ντοστογιέφσκι γράφτηκε σε μια πόλη που υπήρχε ιαματικός τουρισμός. Ο Τουρισμός Υγείας είναι ένας τομέας με μεγάλο ενδιαφέρον, η Ελλάδα έχει το μικρόκλιμα και πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Χρειάζεται στόχευση, η περιοχή μας έχει πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα». Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι «την Υγεία σε κρίσιμες περιόδους πρέπει να την κρατήσουμε ως αγαθό. Πρέπει να συνεννοηθούμε και να ενώσουμε δυνάμεις».

 

 

anna mastorakou 2Από την πλευρά της η Άννα Μαστοράκου, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών παρατήρησε σχολίασε ότι «η  οικονομική κρίση έφερε μια σοβαρή διαταραχή στην υγεία των ανθρώπων, δεν προσέχουν την υγεία τους σε παρά πολλούς τομείς κάτι που  χαρακτηρίζει τη χώρα μας, επίσης γερνάμε και πάντα θα χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο»  και συνεχίζοντας τόνισε την ανάγκη να επιστρέψουμε στη Μεσογειακή διατροφή.

 

 

 

platonas marlafekas 1«Η περιοχή μας έχει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να μπορέσει να αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια. Όσον αφορά τον Ιατρικό Τουρισμό και την Υγεία & Διατροφή η περιοχή μας μπορεί να βοηθήσει τόσο με τις δυνατότητες που έχει όσο και με το να παράξουμε τα καλύτερα προϊόντα της Ευρώπης. Να είμαστε το καλύτερο περιβόλι της Ευρώπης. Να τα κάνουμε πράξη όλα αυτά που κουβεντιάζουμε εδώ» είπε κατά τον χαιρετισμό του ο Πλάτων Μαρλαφέκας, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας και κατέληξε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να σταματήσουμε να ευχόμαστε και να συνεννοηθούμε. Ο καθένας από το μετερίζι του ξέρει τι πρέπει να κάνει και να το κάνει».

 

 

 

theodoropoulouΗ Ιωάννα Θεοδωροπούλου, Πρόεδρος Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της σύνδεση της υγείας με τη διατροφή για την εποχή μας και τη σημασία της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής για την αποφυγή ασθενειών και νοσημάτων.

 

 

 

 

margarita karagiorgou 1Για τις γνώσεις που αποκόμισε το κοινό, ευχαρίστησε η Μαργαρίτα Καραγιώργου εκ μέρους της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά πλάκας.

 

 

 

 

 

paki karali 1Η Πάκυ Καράλη εκπροσωπώντας το «Άλμα Ζώης» ζήτησε οι γιατροί στα νοσοκομεία να βάλουν τη λέξη διατροφή, αλλά και να υπάρχει διατροφολόγος στο χώρο του νοσοκομείου. «Η Μεσογειακή διατροφή και η άσκηση προστατεύουν τον οργανισμό από τον καρκίνο» σχολίασε και ανέφερε ότι ο ασθενής, κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο, λαμβάνει σαφείς εντολές για τη διατροφή.

 

 

 

 

lamprini papaxrisanthaki 1«Όσο ζω μαθαίνω, φλερτάρουμε κάθε μέρα με τον καρκίνο, είναι μια σχέση διαρκής. Όλα αυτά που ακούσαμε πως μπορούμε να τα εφαρμόσουμε;» αναρωτήθηκε η Λαμπρίνη Παπαχρυσανθάκη από τον Όμιλο «ΑγκαλιάΖω» και πρόσθεσε: «Όλα θα πρέπει να τα έχουμε υπόψη μας».

 

 

 

 

maxi salamaliki 1Η Μάχη Σαμαλαμαλίκη εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα υποστήριξε ότι η υγεία πρέπει να συμβαδίζει με την Ανάπτυξη. «Σαν σύλλογος με κινητική προβλήματα πιστεύουμε ότι αυτά τα δύο πάνε μαζί είπε και παρέπεμψε στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού και στη δυναμική που έχουν οι λουτροπόλεις της περιοχής. «Υπάρχουν σημεία και πρέπει να τα αξιοποιήσουμε γιατί κάποιος να πάει στην Εσθονία και να μην έρθει στην Ελλάδα για λουτροθεραπεία. Έχουμε τόσους θησαυρούς και πρέπει να θέσουμε τις βάσεις για την προβολή αυτού του πλούτου που έχει η χώρα» τόνισε.

 

 

ioanna bodianellou 1Προσωπική εμπειρία κατέθεσε η Ιωάννα Μποδιανέλλου, εκπροσωπώντας το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» και διηγήθηκε:

«Ο Σύλλογος «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1985, η Φλόγα έχει σπίτια που φιλοξενεί οικογένειες από όλη την Ελλάδα, καλύπτει τη νοσηλευτική φροντίδα των παιδιών στο σπίτι. Το μοναδικό Ακτινοδιαγνωστικό κέντρο που λειτουργεί στο Αγία Σοφία στην Αθήνα στηρίζεται από εθελοντές και γονείς παιδιών που νοσούν. Ο στόχος είναι να μπορούμε να παρέχουμε στα παιδιά μας σωστά γεύματα» τόνισε.

 

 

Εκ μέρους του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας μίλησε και ο ιατρός Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στην ποιότητα όσων συζητήθηκαν και στην διαρκή στήριξη του Συλλόγου στο Forum Υγείας. Ενημέρωσε για τις συνεχείς πρωτοβουλίες του Συλλόγου για τη Υγεία και το περιβάλλον με σειρα δράσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

panagiotis gialenios 2Κλείνοντας τη συζήτηση από την πλευρά των διοργανωτών ο εκδότης του «Συμβούλου  Επιχειρήσεων» Παν.Γιαλένιος, αφού ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του 6ου Forum Υγείας, επεσήμανε ότι στην συζήτηση για  την  «Υγεία και Διατροφή» παρουσιάστηκαν πολύ σημαντικές κατά γενική ομολογία εισηγήσεις, που εντυπωσίασαν το πολυπληθές ακροατήριο. «Ο στόχος να παρουσιαστούν τεκμηριωμένες θέσεις για την Υγεία και Διατροφή και να αναδειχθεί η δυναμική της ελληνικής μεσογειακής διατροφής, θεωρούμε ότι εκπληρώθηκε» τόνισε.  «Έγινε μάλιστα φανερό ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια και οι τοπικοί παραγωγοί να στραφούν σε υγιεινά προϊόντα βρίσκοντας οικονομικούς και αναπτυξιακούς διεξόδους».

Τελευταία Ενημέρωση : Τρίτη, 12/06/2018

Χορηγοί 6ου Forum Υγείας

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

ΕΛΠΕ

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Επιλογές Σήμερα

Αλέξανδρος Πνευματικός
Συνέντευξη Τύπου για Ημερίδα Κορίνθου 2017 Δικτύου Forum Ανάπτυξης
Παναγιώτης Γιαλένιος
Συνέντευξη Τύπου για Ημερίδα Κορίνθου 2017 Δικτύου Forum Ανάπτυξης
Από την Ημερίδα Πύργου 2017 του Δικτύου Forum Ανάπτυξης
Από την Ημερίδα Πύργου 2017 του Δικτύου Forum Ανάπτυξης
Από την Ημερίδα Πύργου 2017 του Δικτύου Forum Ανάπτυξης
Από την Ημερίδα Πύργου 2017 του Δικτύου Forum Ανάπτυξης
Από την Ημερίδα Πύργου 2017 του Δικτύου Forum Ανάπτυξης
Από την Ημερίδα Πύργου 2017 του Δικτύου Forum Ανάπτυξης
Από την Ημερίδα Πύργου 2017 του Δικτύου Forum Ανάπτυξης

Forum Ανάπτυξης Video Gallery

Forum Ανάπτυξης Φωτογραφικό Αρχείο

 • fa_2015_00022

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • /fa_2012_00037

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2008_00001

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2012_00020

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2006_00042

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2008_00021

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2016_00025

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2009_00009

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2009_00012

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2011_00002

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2011_00022

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • /fa_2013_00036

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2015_00026

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2006_00016

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2006_00001

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2006_00022

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2016_00032

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2005_00031

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2014_00006

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2007_00001

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2013_00021

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2006_00009

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2009_00015

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2015_00002

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2015_00045

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2016_00030

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2008_00031

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • /fa_2007_00017

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2006_00010

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2011_00006

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2015_00025

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2012_00006

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2015_00019

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2014_00004

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2005_00012

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2012_00024

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2014_00024

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2011_00013

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2006_00043

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2012_00002

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2005_00011

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2013_00025

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2012_00005

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2009_00013

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2013_00029

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2009_00029

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2015_00017

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2013_00034

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2008_00025

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2009_00020

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2010_00030

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2005_00013

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2007_00028

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2012_00012

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2011_00005

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2016_00017

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2007_00024

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2016_00034

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2015_00039

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2009_00003

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2005_00010

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2006_00019

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2016_00027

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2010_00027

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2006_00036

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2012_00004

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2010_00013

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2014_00020

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2010_00011

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2010_00019

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2008_00028

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2015_00044

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2006_00011

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2016_00011

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2005_00023

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2015_00030

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2014_00012

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2016_00022

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • /fa_2007_00020

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2006_00018

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2016_00021

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2009_00026

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2006_00020

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • a_2005_00032

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2011_00001

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2015_00001

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2016_00014

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2009_00030

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2012_00018

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2016_00024

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2014_00016

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2015_00037

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2012_00022

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2015_00035

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2012_00016

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2014_00017

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2013_00010

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2016_00031

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2016_00019

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2016_00005

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2005_00007

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2007_00011

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2005_00034

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2009_00006

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2012_00046

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2016_00004

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2013_00032

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2010_00028

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2007_00022

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2006_00017

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2010_00007

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2014_00028

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2006_00025

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2011_00008

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2016_00008

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • /fa_2013_00016

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2010_00008

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • /fa_2012_00038

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2008_00022

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2016_00012

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2008_00020

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2009_00027

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2014_00027

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2008_00023

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2006_00007

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2005_00024

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2011_00025

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2013_00031

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2006_00039

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2005_00029

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2005_00001

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2015_00012

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2010_00017

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2012_00039

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2008_00012

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2011_00010

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2010_00031

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2014_00035

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2013_00024

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2012_00032

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2011_00016

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2013_00005

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2009_00011

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2007_00014

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2006_00006

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2006_00004

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2012_00014

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2006_00032

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2009_00019

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2012_00031

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2008_00009

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2016_00002

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2016_00023

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2012_00010

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2007_00004

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2015_00038

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2016_00035

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2010_00021

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2013_00033

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2010_00020

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2006_00008

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2014_00026

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2013_00014

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2006_00034

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2007_00019

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2014_00002

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2016_00016

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2009_00034

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2008_00010

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2011_00015

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2007_00026

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2006_00037

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2005_00014

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2011_00023

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2011_00018

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2008_00014

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2008_00015

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2016_00036

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2006_00031

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2006_00003

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

   

 • fa_2005_00038

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2016_00028

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2015_00024

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2013_00009

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2015_00029

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2014_00030

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2015_00009

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • /fa_2007_00007

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2009_00005

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2014_00029

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2005_00026

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2016_00026

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2015_00021

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2015_00010

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2016_00006

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • a_2012_00045

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2016_00033

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2012_00015

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2008_00008

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2006_00035

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2009_00022

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2012_00027

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2006_00044

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2006_00005

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2009_00014

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2013_00035

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2011_00017

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2005_00017

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2010_00024

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2014_00018

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2006_00033

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2013_00003

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2005_00018

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2006_00038

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2013_00023

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2015_00032

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2005_00021

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2010_00026

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2011_00020

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2005_00002

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2010_00015

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2006_00028

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2016_00007

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2011_00003

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2015_00006

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2006_00021

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2016_00018

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2013_00027

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2014_00025

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2010_00023

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2009_00018

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2013_00018

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2011_00014

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2011_00019

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2005_00022

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2012_00001

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2005_00009

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2011_00004

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2005_00004

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2010_00009

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2012_00023

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2013_00004

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2012_00029

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2015_00016

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2005_00015

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2015_00015

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2009_00021

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2012_00033

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2010_00016

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2013_00026

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2008_00007

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2016_00020

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2006_00023

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2015_00036

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2007_00005

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2010_00005

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2012_00036

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2008_00024

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2011_00033

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2016_00015

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2014_00007

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2015_00003

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2010_00002

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2015_00031

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2005_00003

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • /fa_2011_00009

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2014_00015

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2013_00002

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2012_00043

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2014_00014

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2006_00015

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2006_00027

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2009_00023

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2005_00027

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2005_00016

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2008_00006

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2013_00008

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2015_00040

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2012_00035

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2015_00005

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2014_00021

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2012_00011

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2014_00023

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • /fa_2007_00008

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2011_00012

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2015_00028

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2013_00012

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2016_00003

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2012_00044

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2007_00027

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2005_00036

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2008_00029

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2016_00029

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2013_00017

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2015_00033

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2013_00013

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2009_00031

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2005_00037

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2007_00029

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2013_00019

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2014_00011

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2015_00023

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2014_00009

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2006_00029

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2014_00001

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2015_00007

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2016_00001

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2006_00012

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2011_00032

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2006_00014

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2011_00030

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2012_00009

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2008_00004

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2014_00022

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2011_00011

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2014_00019

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2013_00022

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2013_00030

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2007_00012

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2008_00027

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2009_00033

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2010_00022

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2016_00009

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2012_00019

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2011_00026

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2007_00003

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2012_00008

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2015_00013

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2015_00020

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2009_00008

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2008_00005

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • /fa_2012_00040

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2009_00032

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2012_00013

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2015_00041

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2014_00010

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2015_00014

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2010_00001

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2010_00003

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2009_00024

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • /fa_2007_00021

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2007_00025

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2007_00002

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2005_00019

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2010_00029

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2009_00017

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2005_00006

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2012_00017

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2009_00016

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2008_00019

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2012_00026

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2007_00016

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2009_00028

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2010_00025

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2014_00034

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2006_00024

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

   

   

 • fa_2016_00013

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2012_00030

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2008_00030

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2012_00042

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2012_00041

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2011_00027

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2009_00001

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2012_00025

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2008_00026

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2008_00016

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2010_00018

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2013_00020

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • /fa_2007_00010

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2014_00013

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2014_00031

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2007_00006

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2015_00042

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2005_00028

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2015_00034

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2014_00003

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2012_00021

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2005_00008

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2014_00005

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2005_00025

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2011_00029

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2011_00028

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2011_00034

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • /fa_2008_00017

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2008_00013

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2012_00034

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2013_00001

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2013_00011

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2005_00033

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2016_00010

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2016

 • fa_2005_00035

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2008_00018

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2009_00010

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2014_00032

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2013_00015

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2006_00026

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2005_00005

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2015_00018

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2014_00033

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2011_00007

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2015_00004

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2009_00007

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2011_00024

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2012_00003

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2009_00025

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2006_00030

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2008_00011

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2014_00008

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2014

 • fa_2006_00002

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2007_00013

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2015_00008

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2011_00021

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2007_00018

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2009_00002

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2013_00007

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2015_00011

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2010_00012

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2015_00043

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • fa_2008_00003

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2013_00028

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2015_00027

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2015

 • /fa_2007_00009

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2007_00015

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2006_00013

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2010_00010

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2011_00031

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2011

 • fa_2010_00004

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2006_00040

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2009_00004

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2009

 • fa_2007_00023

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2007

 • fa_2013_00006

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2013

 • fa_2012_00007

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2006_00041

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2006

 • fa_2005_00030

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2005_00020

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2005

 • fa_2012_00028

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2012

 • fa_2008_00002

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2008

 • fa_2010_00014

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

 • fa_2010_00006

  Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας 2010

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine