Η εισήγηση του Δημήτρη Δημόπουλου - Πολιτικού Μηχανικού & Ενεργειακού Επιθεωρητή

dimitris dimopoulosΟ Δημήτρης Δημόπουλος, πολιτικός μηχανικός και ενεργειακός επιθεωρητής, έφερε συγκεκριμένα παραδείγματα ενεργειακής αναβάθμισης εντός τουριστικού συγκροτήματος στον Κάτω Αλισσό, το  EnerVillas, που  αποτελείται από δύο ανεξάρτητες τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες.

Η κάθε κατοικία  είναι 210 τετραγωνικά  και η ενεργειακή τους αναβάθμιση έγινε με το πρόγραμμα Leader και κόστισαν συνολικά  713.000 ευρώ.

Η  μεθοδολογία που ακολουθήθηκε είχε να κάνει με τον σωστό προσανατολισμό του  κτιρίου, μιας και το σχήμα του παίζει  σημαντικό ρόλο στο κόστος του κάθε τετραγωνικού μέτρου.

Ελήφθη υπόψη ο μηχανικός αερισμός για ανάκτηση της θερμότητας, τοποθετήθηκαν κουφώματα με θετικό ενεργειακό ισοζύγιο και τέλος επιτεύχθηκε η σκίαση του κτιρίου χωρίς να ενοχλούνται οι κάτοικοι.

Τα έξοδα για τη χρήση  του συγκεκριμένου κτηρίου είναι ελάχιστα έως μηδενικά.

Επίσης ελάχιστα είναι τα κόστη  συντήρησης.

Η υψηλής ποιότητα κατασκευής συνεπάγεται διάρκεια ζωής.

Επικρατεί απόλυτη ησυχία στο εσωτερικό του  και υπάρχει θερμική άνεση και ποιότητα αέρα Με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις τα κτίρια έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη εμπορική αξία ενώ χάρη στον τρόπο κατασκευής τους είναι πολύ λιγότερες οι φορολογικές επιβαρύνσεις σε ΦΠΑ αλλά και τέλη.

Ολόκληρη την παρουσίαση μπορείτε να την δείτε εδώ

 

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine