Η εισήγηση της Ε. Πυργιώτη - Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Η/Μ και Τ/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών

elefteria pirgiotiH Ελευθερία Πυργιώτη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, ανέφερε ποιες εργασίες είναι απαραίτητες για τη συντήρηση  ενός πίνακα μέσης τάσης σε μια ηλεκτρική εγκατάσταση.

Ειδικότερα, τόνισε ότι είναι απαραίτητος ο έλεγχος της ποσότητα και ποιότητας του υγρού ή αερίου μέσου,  ο έλεγχος των διακοπτών, η λίπανση των μηχανικών μερών, καθώς επίσης και οι έλεγχοι των γειώσεων  και των εδράσεών   του, όπως επίσης και η προσβασιμότητα σε αυτόν. Τόνισε επίσης ότι είναι αναγκαίος ο γενικός καθαρισμός του πίνακα και του περιβάλλοντός του.

Ανέφερε ποιες ενδεχομένως να είναι οι βλάβες που θα παρουσιαστούν στους μετασχηματιστές, ως υποσύνολα μιας εγκατάστασης, μεταξύ αυτών η διαρροή λαδιού, η αύξηση της θερμοκρασίας του λαδιού κ.α.

Η κα. Πυργιώτη σημείωσε επίσης ότι οι βλάβες στους μετασχηματιστές έχουν οικονομικές και τεχνικές επιπτώσεις και είναι επικίνδυνες όχι μόνο για τον άνθρωπο αλλά και για το περιβάλλον.

Ολόκληρη την παρουσίαση μπορείτε να την δείτε εδώ

Τελευταία Ενημέρωση : Δευτέρα, 01/04/2019

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine