Η εισήγηση του Παναγιώτη Κατσιάρη - Μηχανολόγου Μηχανικού της ΔΕΔΔΗΕ/ΔΠΑ 

panagiotis katsiarisΟ Παναγιώτης Κατσιάρης, Μηχανολόγος Μηχανικός στο Τμήμα Κατασκευών και Συντήρησης Δικτύων της ΔΕΔΔΗΕ/ΔΠΑ στο Τμήμα Αττικής παρουσίασε ποια πρέπει να είναι τα ασφαλή μέτρα σε πίνακες και μετασχηματιστές μέση τάσης.

«Χωρίς ασφάλεια δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μέση τάση. Η ασφάλεια θεωρώ ότι είναι το πρώτο και το τελευταίο όλης της εργασίας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τα εργατικά ατυχήματα που έχουν αναφερθεί κατά καιρούς, εξήγησε ότι για κάθε εργατικό ατύχημα που καταγράφεται έχουν σημειωθεί άλλες 3000 μη ασφαλείς συμπεριφορές. Σε αυτές κατατάσσει την έλλειψη μέσων προστασίας, την έλλειψη επίβλεψης, όχι καλή γνώση του αντικειμένου και τις μη ασφαλείς ενέργειες.

Τέλος τόνισε ότι σε έναν υποσταθμό μέσης τάσης  τα σημεία που θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή είναι τα εξής:

Δομικά  

Σε αυτά περιλαμβάνεται η θερμομόνωση, η υγρομόνωση και το δάπεδο να έιναι απόλυτα λείο και οριζόντιο, κάτι που επιτυγχάνεται είτε με πατητή τσιμεντοκονία ή γαρμιλομπετό.

Μεταλλικές Κατασκευές  

Σε αυτές περιλαμβάνεται ο έλεγχος της εξωτερικής πόρτας (καταπακτή), η Θερμομόνωση, η ύπαρξης Πυράντοχης πόρτας όπως επίσης οι λαμαρίνες κάλυψης καναλιών.

Γειώσεις

Σε αυτές περιλαμβάνεται η τοποθέτηση ισοδυναμικού πλέγματος στο δάπεδο του υποσταθμού.

Ολόκληρη την παρουσίαση μπορείτε να την δείτε εδώ

Τελευταία Ενημέρωση : Δευτέρα, 01/04/2019

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine