Οι νέες τάσεις και προκλήσεις στην Υγεία στο 7ο Forum Υγείας, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στο Royal 

logo

Οι νέες τάσεις στην Υγεία μέσω μιας σειράς επιτευγμάτων όπως είναι η νανοτεχνολογία, η τεχνητή νοημοσύνη αλλά και οι καινοτόμες τάσεις στην ιατρική επιστήμη θα αναπτυχθούν το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου , στον πολυχώρο  Royal, κατά την διάρκεια των εργασιών του 7ου Φόρουμ Υγείας, που συνδιοργανώνει  ο «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» με τον Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσιοθεραπευτών / Περιφερειακό Τμήμα Αχαΐας & Ηλείας.

Έτσι από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 9 το βράδυ μια σειρά από ομιλητές κύρους θα καταθέσουν τις απόψεις τους για τις τελευταίες εξελίξεις στον ιατρικό τομέα, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παρισταμένων.                                                  Mια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, όπου ο κάθε επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα μέσω των εισηγήσεων των προσκεκλημένων επιστημόνων να καταγράψει  τις τελευταίες τάσεις στον τομέα της Υγείας και να αντιληφθεί τις προκλήσεις που αναμένονται να αλλάξουν τον τρόπο άσκησης της Ιατρικής από εδώ και στο εξής. Οι βασικοί πυλώνες της εκδήλωσης εντοπίζονται στις θεματικές ενότητες που θα επικεντρωθούν αφενός στις νέες τάσεις στην Υγεία, αφετέρου  στον εθελοντισμό και την πρόληψη.

          Η δυναμική των  Forum   Υγείας διαφαίνεται από την διαχρονικότητά τους, μιας και από το 2013 που οργανώθηκε για πρώτη φορά μέχρι και σήμερα έχει τύχει ευρείας αποδοχής και αποτελεί πεδίο ζωηρού προβληματισμού και μάλιστα ενός χώρου ιδιαίτερα ευαίσθητου.

*Έτσι, το 2013 για πρώτη φορά κατατέθηκε ο προβληματισμός για την πορεία του τομέα της Υγείας μέσα σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον κρίσης.

*Την επόμενη χρονιά, στο 2ο Forum Υγείας κατατέθηκε ο προβληματισμός για τον ρόλο που καλείται να παίξει η Υγεία ως πυλώνας οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

*Το 2015, στο 3ο Forum  Υγείας, τέθηκε το ζήτημα της Υγείας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης, όπως επίσης και  οι  προκλήσεις στην πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας , ενώ το 2016 , στο 4ο Φόρουμ Υγείας, τέθηκε το ζήτημα της Υγείας και Ανάπτυξης.

*Ακολούθως το 2017, στο 5ο Φόρουμ Υγείας,  παρουσιάστηκε το μέλλον της ιατρικής, της καινοτομίας, της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και της νοσοκομειακής περίθαλψης.

*Τέλος   πέρυσι, στο 6ο Φόρουμ Υγείας, άνοιξε ένας ζωηρός διάλογος για το κατά πόσο η περιοχή μας διαθέτει τις υποδομές για ιατρικό τουρισμό ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος της ανάπτυξης.

Σε κάθε εκδήλωσή του, το Forum Υγείας δίνει ιδιαίτερη σημασία στο εθελοντικό κίνημα υγείας στην περιοχή μας καλώντας σε ενεργό συμμετοχή τους εθελοντικούς φορείς υγείας. Μάλιστα από τις φετινές εκδηλώσεις εγκαινιάσαμε μια ιδιαίτερα αποδοτική διαδικασία συζητήσεων με τους εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων της περιοχής στο χώρο της Υγείας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του 7ου Forum Υγείας, που εμπλούτισαν  σημαντικά το περιεχόμενο του, ιδίως στην ξεχωριστή φετινή ενότητα «Πρόληψη και εθελοντισμός». Κατατέθηκαν   ιδέες που αφορούν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και δίνουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια της ανάπτυξης στο χώρο της υγείας που έχει ως κέντρο της τον άνθρωπο.

Στο κάλεσμα των οργανωτών στις φετινές εκδήλώσεις   του 7ου Forum Υγείας έχουν ανταποκριθεί οι : Σύλλογος Προστασίας Υγείας και  Περιβάλλοντος περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, Παράρτημα Πάτρας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, «Άλμα Ζωής», «Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας», «Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα», Πανελλήνια Αντικωφωτική και Λογοθεραπευτική οργάνωση (Π.Α.Λ.Ο.), Παράρτημα Ν. Αχαΐας του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «Αγκαλιάζω», Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας “Ζωή Γλυκιά”, Αντικαπνιστικός Σύλλογος Πάτρας, Γηριατρική & Γεροντολογική Εταιρεία Ν/Δυτικής Ελλάδος, Γιατροί χωρίς σύνορα, Γιατροί του κόσμου, «Δανιηλίδα» Φιλανθρωπικός Σύλλογος, Εθνικό Ίδρυμα Αποκ/σης Αναπήρων, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών & Βαρήκοων, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Περιφερειακό Τμήμα Πατρών, ΚΕ.ΘΕ.Α. θεραπ. Μον. Εφήβων Πάτρας, Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Πατρών, Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν.Αχαΐας, Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής & Ερευνών Παράρτημα Πάτρας, Κιβωτός Αγάπης«Γαλήνη Αναπήρων Παιδιών»,Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ, Μονάδα Σπαστικών Παιδιών Πάτρας, ΟΚΑΝΑ – Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών, Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών, Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών Παράρτημα Αχαΐας, ΣΟΨΥ-Σύλλογος Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία, Φλόγα Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, Χάρισε Ζωή ΚΕΔΜΟΠ, Ελληνική Ένωση Σκλήρυνσης κατά πλάκας, Σύλλογος Ρευματοπαθών Πάτρας, ΜΚΟ Φροντίζω, Το χαμόγελο του παιδιού, Σωματείο Ατόμων  με Νόσο  του Crohn και Ελκώδη  Κολίτιδα Αχαΐας-Ι.Φ.Ν.Ε. Αχαΐας.

Εκπρόσωποι από τους περισσότερους από του παραπάνω εθελοντικούς συλλόγους έχουν δηλώσει ότι θα παρέμβουν στις εκδηλώσεις του 7ου Forum Υγείας. Με πολύ ενδιαφέρον αναμένονται οι προτάσεις τους στην ενότητα  «Εθελοντισμός & Πρόληψη» που θα συμπληρώσουν τις σημαντικές εισηγήσεις  των αξιόλογων εισηγητών της ενότητας. 

          Καθ’ όλη διάρκεια των εκδηλώσεων του «7ου Forum Υγείας»θα λειτουργεί και φέτος αντιπροσωπευτικός εκθεσιακός χώρος, φορέων και επιχειρήσεων του ευρύτερου κλάδου της υγείας ενώ ξεχωριστή θέση στον εκθεσιακό χώρο θα έχουν και οι εθελοντικοί φορείς υγείας της περιοχής.

          To 7o Forum Υγείας υποστηρίζεται από την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων  με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων και χορηγοί του είναι: Θεραπευτήριο «Ολύμπιον» Γενική Κλινική Πατρών, CBL, Dr Prinou, nosmoke.team, Aplopolis και Unitype και www.holidayemotions.com. Χορηγοί Επικοινωνίας είναι η εφημερίδα « Η ΓΝΩΜΗ» και το www.thebest.gr 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του 7ου Forum Υγείας εδώ 

Δείτε ποιοι είναι οι ομιλητές του 7ου Forum Υγείας εδώ 

Οι εκδηλώσεις του 7ου Forum Υγείας θα μεταδοθούν live streaming από το  www.forumanaptixis.gr

Τελευταία Ενημέρωση : Δευτέρα, 16/09/2019

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine