Εκδήλωση Δημοτικής Παράταξης «Νέα Αρχή»

Ο κύκλος της παρουσίας των Δημοτικών Παρατάξεων στο 3ο Forum Ενέργειας άνοιξε με το συνδυασμό «Νέα Αρχή» που πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου 15 Μαρτίου την εκδήλωση του με θέμα «Horizon 2020 και οι προοπτικές του / Νέα συστήματα και νέες καινοτομίες για την εξοικονόμηση ενέργειας».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο επικεφαλής του συνδυασμού, Δημήτρης Πεφάνης, αναφέρθηκε στους τρόπους που προτείνει η παράταξή του για το μείζον ζήτημα της εξοικονόμησης ενέργειας από τον Δήμο.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Διευθυντής Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Γεώργιος Τζόβολος ο οποίος ανέλυσε το Ευρωπαϊκό έργο «Ηοrizon 2020» προϋπολογισμού 80 δισ. Ευρώ και το οποίο αφορά όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη, σε συνάρτηση με την ανάπτυξη και λειτουργία νέων και καινοτόμων συστημάτων για την εξοικονόμηση ενέργειας. Σύμφωνα με τον κ. Τζόβολο, το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για το δήμο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και Ερευνητικά Κέντρα, για την εφαρμογή τόσο πιλοτικών προγραμμάτων όσο και νέων ερευνητικών δράσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στην παρέμβασή του στα πλαίσια της συνάντησης αυτής, ο πρώην δήμαρχος Ανδρέας Καράβολας επεσήμανε με νόημα και με βάση τη μεγάλη εμπειρία του στα δημοτικά πράγματα ότι: «Πολλές φορές οι πολιτικοί θεωρούν τους εαυτούς τους ξερόλες και είναι πολύ μεγάλο λάθος, γιατί δεν είναι δυνατόν ένας μόνο άνθρωπος, να συγκεντρώνει όλη την γνώση στον εαυτό του. Πάντοτε ο κάθε ένας επικεφαλής συνοδεύεται από ένα πλήθος ατόμων που προέρχονται από την κοινωνία μεταξύ των οποίων είναι και εξειδικευμένα, εάν θέλει να μεγιστοποιήσει το αποτέλεσμα και τους στόχους του, τότε θα πρέπει να αξιοποιήσει τα άτομα με ειδική γνώση». Το μεγαλείο της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού από έναν πολιτικό είναι η σωστή αξιοποίηση τους και ο Δημήτρης Πεφάνης, διαθέτει αυτή την ικανότητα και για το λόγο αυτό τον στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις».

Κλείνοντας τη συζήτηση αυτή και έχοντας ως «λαβή» την τιμητική αναφορά από τον Ανδρέα Καράβολα, ο κ. Πεφάνης επισήμανε την ανάγκη για διάλογο και συνεργασία πάνω σε όλα τα ανοικτά για το δήμο ζητήματα. «Η συνέργεια πρέπει να είναι η βασική σκέψη στο μυαλό μας, οι πολιτικοί δεν πρέπει να εξελισσόμαστε σε μονομάχους με στόχο την αλληλοεξόντωση αλλά να έχουμε στόχο τη σύνθεση και εμείς με βάση αυτό τον προσανατολισμό θα μείνουμε μακριά από τους λαϊκισμούς» τόνισε ο κ. Πεφάνης.  

Τελευταία Ενημέρωση : Τρίτη, 18/03/2014

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine