Forum Ανάπτυξης 2010

ΣΟΨΥ Πάτρας και κοινωνική επιχειρηματικότητα

Η είσοδος των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα στον κόσμο της εργασίας μέσα από τους Κοι.Σ.Π.Ε., τους κοινωνικούς συνεταιρισμούς περιορισμένης ευθύνης, όπως έχει επικρατήσει να αποκαλούνται, αλλά και οι προβληματισμοί που προκύπτουν για την λειτουργία τους και την πολιτική που ακολουθεί το Υπουργείο Υγείας, τέθηκαν επί τάπητος κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ), το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του Forum Ανάπτυξης 2010.

Ν. Σαραφόπουλος: 150 χρόνια Αχαϊκής οικονομίας

Μνήμη προς νέες προοπτικές και όχι απλές αναμνήσεις. Αυτό ήταν το μήνυμα που επιχείρησε να μεταδώσει ο δρ. Μηχανολόγος, Νίκος Σαραφόπουλος, ο οποίος παρέθεσε την ιστορία 150 χρόνων της Αχαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής ζωής, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, την Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, στο Forum Ανάπτυξης 2010. Ο κ. Σαραφόπουλος παρουσίασε με εύστοχο τρόπο την πορεία της Αχαϊκής οικονομίας από την αγροτική παραγωγή, στη βιοτεχνία και τη βιομηχανία μέχρι τις σημερινή στροφή στις υπηρεσίες και την μελλοντική προοπτική των νέων τεχνολογιών.

Κώστας Πελετίδης: Η πολιτική αντιπαράθεση των εκλογών

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση Πάτρας και υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων κ. Κ. Πελετίδης, μίλησε στο πλαίσιο του Forum Ανάπτυξης 2010 και στην ενότητα του Ελεύθερου Βήματος με θέμα «Η πολιτική αντιπαράθεση των εκλογών – Οι δύο δρόμοι ανάπτυξης».

Πανεπιστήμιο Πατρών: Δίκτυα έρευνας και καινοτομίας

Οι δραστηριότητα επτά από τα 37 ερευνητικά δίκτυα του Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση του ΑΕΙ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου στο Forum Ανάπτυξης 2010. Ο συντονιστής της συζήτησης, Αντιπρύτανης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Έρευνας, κ. Δημήτρης Καλπαξής, τόνισε μεταξύ άλλων ότι παρά τα λειτουργικά προβλήματα, την έλλειψη θεσμοθετημένης πολιτικής για την έρευνα αλλά και την ελλιπή έως ανύπαρκτη κρατική χρηματοδότηση, το Πανεπιστήμιο συνεχίζει να στηρίzει και να προωθεί το τρίγωνο έρευνα, εκπαίδευση και καινοτομία.

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: Επένδυση στον πολιτισμό στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας

«Η προστασία, η ανάδειξη και η αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων της Δυτικής Αχαΐας , αποτελεί βασική πολιτική μας επιλογή», επεσήμανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, στη διάρκεια ομιλίας του στην ενότητα «Ελεύθερο βήμα» του Forum Ανάπτυξης 2010 – 13ο Money Show Πάτρας. Θέμα της ενδιαφέρουσας ομιλίας του, ήταν οι «Όψεις της διαχείρισης πολιτιστικών πόρων στη Δυτική Αχαΐα».

Δίκτυο οπτικών ινών στην Πάτρα από τον ΟΤΕ

Με εφαλτήριο ότι μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις αλλά και ένας από τους στρατηγικούς και επιχειρησιακούς στόχους του, είναι η αναβάθμιση των υποδομών του, ο ΟΤΕ είναι έτοιμος για την νέα γενιά δικτύων που θα συνδυάζει εύρος και ποιότητα υπηρεσιών. Αυτή η προοπτική αναλύθηκε στην εκδήλωση, που πραγματοποίησε ο ΟΤΕ, την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του Forum Aνάπτυξης 2010

Παρέμβαση για την Παιδεία από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών

Δείτε τα πρακτικά

 

Το πάντα επίκαιρο θέμα της εκπαίδευσης βρέθηκε στο επίκεντρο της εκδήλωσης της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών «Η εκπαίδευση και επιμόρφωση-δημόσια και ιδιωτική-και ο ρόλος της στην πραγματική οικονομία» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του Forum ανάπτυξης 2010. Τον κύκλο των ομιλιών άνοιξε με χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ο οποίος στη σύντομη τοποθέτησή του ανέφερε ότι το θέμα της εκπαίδευσης παραμένει ζωτικής σημασίας, αφού από αυτήν όπως είπε εξαρτάται η ανάπτυξη και ευημερία ενός λαού.

HRE: Η συμβολή της ηγεσίας στην έξοδο από την κρίση

Με την εταιρεία Human Resourses Expertise ξεκίνησε φέτος η νέα ενότητα των Σεμιναρίων του Forum Ανάπτυξης 2010 και με κεντρικό ομιλητή το Μιχάλη Γιαννουλέα, συγγραφέα και Γενικό Διευθυντή Εκπαιδευτικού και Συνεδριακού Κέντρου ATExcelixi Α.Ε., θυγατρικής της ATE BANK, ο οποίος ανέλυσε το θέμα: «Ασκώντας την ηγεσία καθημερινά! H συμβολή της ηγεσίας στην έξοδο από την κρίση». Το πολύ ενδιαφέρον Σεμινάριο που μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από την ιστοσελίδα www.forumanaptixis.gr απευθυνόταν σε προσκεκλημένους αλλά και σε επισκέπτες του Forum Ανάπτυξης.

Εξελίξεις στον κλάδο των γυμναστηρίων στην Αχαΐα

Την ευκαιρία να ενημερωθούν γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στον κλάδο των γυμναστηρίων, είχαν όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση του Συλλόγου Ιδιοκτήτων Γυμναστηρίων Νομού Αχαΐας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του Forum Ανάπτυξης 2010.

Πρωτοβουλία από την Γέφυρα Α.Ε. για τους «Πυλώνες Αλληλεγγύης»

Mια νέα πρόταση, στα πλαίσια της δραστηριότητας που αναπτύσσει σε επίπεδο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με την Ένωση Κοινωνικών Φορέων «Πυλώνες Αλληλεγγύης», κατέθεσε η «ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ» κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στο Forum Ανάπτυξης 2010/13o Money Show Πάτρας, με θέμα: «Επιχειρήσεις και Κοινωνία σε καιρούς κρίσης».

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine