Article Editor

Article Editor

 NΗΡΕΑΣ: Έξυπνη λύση οι συνέργειες για την αλιεία

 nireas Copy

Η ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού σ’ όλη την Ελλάδα, οι συνέργειες με τα υπουργεία και τους φορείς, η προστασία και η ανάδειξη της πολιτιστικής μας άυλης ή υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και η εφαρμογή πολιτικών βιωσιμότητας στην πόλη, είναι ορισμένες από τις έξυπνες λύσεις που μπορούν και πρέπει να εφαρμοστούν παντού.

Το μήνυμα αυτό έστειλαν τα μέλη της Ένωσης Προστασίας Φυσικού και Πολιτιστικού Περιβάλλοντος Κορινθιακού – Πατραϊκού Κόλπου «Ο ΝΗΡΕΑΣ», κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε το βράδυ της Κυριακής, κλείνοντας την αυλαία του φετινού 22ου FORUM Ανάπτυξης.

Εταιρεία Αχαϊκών Σπουδών: «Η Πάτρα των πολιτισμών και των αιώνων»

 

etairia Copy

Σημείο συνάντησης πολιτισμών και λαών ήταν η Πάτρα στο πέρασμα των αιώνων, αφού αποτέλεσε σημείο διαμονής Εβραίων, Ιταλών και Βρετανών, οι οποίοι μάλιστα δημιούργησαν ισχυρούς κοινωνικούς πυρήνες.Αυτό αναλύθηκε στην εκδήλωση της Εταιρείας Αχαϊκών Σπουδών. Την εκδήλωση συντόνισε ο συγγραφέας Βασίλης Λαδάς , παραθέτοντας μέσα από τη δική του ματιά ορισμένα στοιχεία σε σχέση με την ταυτότητα της Πάτρας και τις σχέσεις της με το ξένο στοιχείο.

Σύλλογος Προσ. Περ. Χαλανδρίτσας: Έξυπνες λύσεις για το περιβάλλον

 xalandritsa Copy

Έξυπνες λύσεις για το περιβάλλον παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Κ.Υ. Χαλανδρίτσας, στο πλαίσιο του 22ου Forum Ανάπτυξης.
Διακεκριμένοι καθηγητές παρουσίασαν το μοντέλο της ανταποδοτικής ανακύκλωσης, την αξιοποίηση των παραπροϊόντων και την ανάγκη της κυκλικής οικονομίας που εκμηδενίζει σχεδόν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αλλά και την χρήση των δορυφορικών συστημάτων για την επεξεργασία δεδομένων που αφορούν στις πυρκαγιές.

 Νίκος Παππάς, πρώην υπουργός: Πιέστε για το 5 G 

syriza 1 Copy

«Οι νέες τεχνολογίες πρέπει να είναι στην καρδιά της νέας ανάπτυξης, ώστε αυτή να καταστεί δίκαιη και βιώσιμη», τόνισε ο πρώην Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς μιλώντας στην εκδήλωση της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ στο 22ο Forum Ανάπτυξης- Money Show Πάτρας 2019.
Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στη συμβολή των νέων τεχνολογιών στον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και της κοινωνίας, ενώ όπως επεσήμανε «για εμάς, τα εργαλεία της νέας εποχής αποτέλεσαν μήτρα συγκλίσεων και όχι νέων κρίσεων. Με αυτή τη λογική θα πρέπει να προχωρήσουμε ως χώρα».

Οι προτάσεις του «σπιράλ» για μια έξυπνη πόλη

spiral CopyΤις δικές τους προτάσεις για μια έξυπνη πόλη κατέθεσαν τα μέλη της δημοτικής κίνησης «σπιράλ», ανοίγοντας έναν διάλογο για το ποιες ανάγκες μπορούν να καλυφθούν.

Ο Πέτρος Ψωμάς, επικεφαλής του «σπιράλ», λαμβάνοντας το λόγο δήλωσε ότι «χαίρομαι που η Πάτρα συζητά για έξυπνες λύσεις παντού, παρότι δεν είναι έξυπνη πόλη». Και συνέχισε επισημαίνοντας ότι η παράταξη προσπαθεί να παρουσιάζει ιδέες που να μπορούν να υλοποιηθούν και να χρηματοδοτηθούν. «Έχουμε κάνει προσπάθεια να γίνουμε «σμαρτ», η προσπάθεια η δική μας είναι να γίνουμε όσο πιο έξυπνη παράταξη μπορούμε», ανέφερε.

Kαιρός να αλλάξει η Δικαιοσύνη

dikigorikos Copy

Μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο απονομής της Δικαιοσύνης οι νέες τεχνολογίες; Θα μπει άραγε ένα φρένο στις χρονοβόρες διαδικασίες κατάθεσης μιας έγκλισης; Υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής παρακολούθησης ενός φακέλους δικογραφίας; Αυτά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα τέθηκαν επί τάπητος στην εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών στο πλαίσιο του 22ου Forum Ανάπτυξης. Στην εκδήλωση παρέστη ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, ο οποίος δήλωσε ότι τη στιγμή που σε όλη όλη την Ευρώπη η ψηφιακή εποχή περνούσε στη λειτουργία και απονομή Δικαιοσύνης, η Ελλάδα, μη έχοντα εκμεταλλευτεί προγράμματα, έμπαινε σε βαθιά οικονομική κρίση.

3,5 εκατ. Έλληνες αγοράζουν on line

EBORIKOS1 Custom


Μονόδρομος αποτελεί η δημιουργία e – shop για τις εμπορικές επιχειρήσεις καθώς ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές σήμερα κάνουν τις αγορές τους από τον υπολογιστή του ή ακόμα και μέσα από το κινητό τους.
Υπολογίζεται ότι σήμερα 3,5 εκατ. Έλληνες ψωνίζουν μέσω on line και το 85% αυτών πραγματοποιεί το 75% των αγορών τους από τα ελληνικά e- shop και το 25% από ξένα sites, ενώ 7.000 εταιρείες στη χώρα μας διαθέτουν πλέον ψηφιακά κανάλια πώλησης

 Δήμος Πατρέων & ΔΕΥΑΠ: Επίλυση καθημερινών προβλημάτων

 

Όλες τις εφαρμογές και την τεχνολογία που μπορούν να κατατάξουν την Πάτρα ως μια «έξυπνη» πόλη διαθέτει ο Δήμος της Πάτρας όπως διαφάνηκε στην εκδήλωση που από κοινού οργάνωσε με τη ΔΕΥΑΠ. Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ανέφερε ότι :«Ένας Δήμος για να μπορέσει να προχωρήσει χρειάζεται εργαζόμενους που δεν είναι αποξενωμένοι από την δουλειά τους, που έχουν αυτοπεποίθηση. Και εμείς πολλές φορές λέμε ότι αυτό είναι ένα μεγαλείο και θα το αποδείξουν τώρα σε λίγο στην παρουσίαση που θα κάνουν.
Αγαπούν την δουλειά τους, είναι ικανότατοι, είναι καταπληκτικοί άνθρωποι. Χαιρόμαστε που είμαστε μαζί τους.

Lever Σύμβουλοι Ανάπτυξης και CISCO Hellas: Έξυπνες λύσεις για την πόλη

LEVER Copy

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή των τεχνολογιών και της μετατροπής μιας πόλης σε «έξυπνη» στην ανάπτυξη της οικονομίας και της ποιότητας ζωής . Αυτό προέκυψε στη διάρκεια της εκδήλωσης της LEVER Σύμβουλοι Ανάπτυξης ΑΕ (μέλος του Ομίλου Σαμαράς & Συνεργάτες) και της CISCO Hellas, στο πλαίσιο του 22ou Forum Ανάπτυξης 2019
O Πολύκαρπος Καρκαβίτσας Χωροτάκτης, Πολεοδόμος Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος, Αναπληρωτής Διευθύνων LEVER A.E παρουσίασε την εμπειρία της LEVER στον στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη των πόλεων και τις νέες τεχνολογίες.
Η εταιρεία ασχολείται με το τεχνικό συμβουλευτικό κομμάτι (αδειοδοτήσεις, ενεργειακά, περιβαλλοντικά, πάσης φύσεως μελέτες κλπ) τόσο στον δημόσιο τομέα, όσο και στον ιδιωτικό.

 6η Υγειονομική Περιφέρεια: Ποιες είναι οι καινοτόμες δράσεις  

 IPE Copy

Η απόλυτη προσβασιμότητα του συνόλου των πολιτών στην Δημόσια Υγεία αποτελεί πρωταρχικό στόχο της διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η οποία είναι η πρώτη ΥΠΕ σ’ όλη τη χώρα που εφαρμόζει κοινές καινοτόμες δράσεις με 25 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων στην Υγεία.

Πρόκειται ένα ολιστικό πρόγραμμα που στόχο έχει να «θεραπεύσει» τις αδικίες στο Δημόσιο Σύστημα Υγεία, που βιώνουν κυρίως οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως μετανάστες και πρόσφυγες, άτομα με ειδικές ανάγκες, άτομα με ψυχική ασθένεια, πολίτες της τρίτης ηλικίας, παιδιά, άνθρωποι που έχουν φθάσει στα όρια της απογοήτευσης, άνεργοι, κ.α.

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine